Cup NM 2.runde 1974: Mjølner - Tromsø IL

TIL gikk videre i NM-cupen på englevinger, da de beseiret Mølner 1-0 i Narvik, ingen tvil om det. For selv om Tromsø-laget spilte jevnt og vel så det med sine motstandere i 65 minutter av kampen, så valset Mjølner rundt med TIL-spillerne de siste ti minutter av første omgang og de første femten av andre omgang, i så stor grad at TIL bare kan takke hellet og keeper Torbjørn Schanke for at baklengs-nullen holdt i denne perioden.

Mjølner hadde en rekke kjempesjanser - den største da Arne Johnsen reddet på målstreken etter femten minutters spill i andre omgang. Men så må det også legges til at Mjølner også måtte reddet et TIL-skudd på målstreken noen minutter seinere.  Det var et uvanlig svakt oppgjør, typisk cup-preget, og det var lite man så til stort fotballspill til de to lagene.

Det var Hans-Tore Bjerkaas som la inn en hard ball mot mål der Arnt Hugo Lund kom stormende inn og skjøt en knallhard markkryper, som keeper ikke hadde en sjanse til å redde. Det var forsvaret som måtte bære byrdene for TIL, løperekka fikk svært lite til.

Dommer var Magne Fredriksen, Storsteinnes, var god.

Oppdatert: 17.11.2003