Cup NM 2.kvalikkrunde 1974: Andenes IL - Tromsø IL

- Dette var en lærepenge for Andenes IL, kommenterte en eldre fiskeskipper på Andenes i det øyeblikket fløyta gikk for full tid. Tromsø IL hadde maktet det få på øya ville tro, nemlig at AIL skulle bli slått på hjemmebane i cupkvalifiseringen. 2-1 kom seieren til å lyde på - og det var så absolutt fortjent. Hele TIL-laget skal ha ros for en god forestilling. Særlig første omgang der laget la grunnlaget til seieren, spilte TIL-guttene god og fargerik fotball. Det kom to mål før pause, begge var riktignok forsvars og keeperbommerter, men likevell - målene fortjente TIL som følge av det gode spillet.

Det var en keepertabbe som førte til det første målet, den tilsynelatende svake ballen Torfinn Ingebrigtsen slo fra spiss vinkel, burde AIL-keeper Osmund Kaldråstøyl ha holdt. Mål nummer to til Tromsø-guttene kom ved straffe, igjen var det en stygg forsvarstabbe i de bakre AIL-rekker som var den direkte årsaken til at TIL fikk straffe, noe Arne Andreassen scoret på.

Dersom vi ser litt på det som skjedde i andre omgang, kviknet hjemmelaget riktignok til endel, laget maktet også å score ved Ståle Johannessen, som var godt hjulpet av sin bror John. Gjestene var nærmere 3-1, spesielt ved ett skudd fra Arnt Hugo Lund som smalt i tverrliggeren.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 14.11.2003

Del dette: