Cup NM 1.kvalikkrunde 1974: Skarp - Tromsø IL

  - Med så dårlig bane å spille på, synes jeg Tromsø IL spilte brukbart. Jeg er også overrasket over at det er så vidt stor forskjell mellom disse to lagene. Etter mitt skjønn var det TIL som sto for det spillet som skal fremheves. Deres 2-0 seier var absolutt fortjent, og kunne gjerne vært større. Det var Roald "Kniksen" Jensen som sa dette til "Nordlys" etter cupkampen mellom TIL og Skarp på Alfheim.

"Kniksen" syntes Svein Arne Olsen spilte godt i TIL-forsvaret, og på midtbanen var det tydelig at Dagfinn Rognmo har mye fotball i seg. Det var Sigurd Dale som var dagens mann på TIL. Ett skudd fra nærmere 50 meters hold, spratt over Dag Rafaelsen i Skarp-målet, da Jack Andersen la på til 2-0 noen minutt senere var kampen over for Skarps vedkommende.

Kampen ga klar beskjed om at begge lag har mye å ta igjen før toppformen kommer. Selv om TIL slår pasninger fra mann til mann, er det alt for lite fremdrift i laget. Men først og fremst mangler gjennombruddsmannen, med en goalgetter kunne det blitt mange mål.   Selv om Skarp var villig til å kjempe i nærduellene, så er det tydlelig at det ennå er liten sammenheng i laget. Forsvaret var ikke villig å støtte opp i angrepene - og dermed ble det Ulf Torsteinsen og Asle Johnsen som måtte bære byrdene alene.  

Dommer Hallvard Olsen, TUIL, burde ha blåst mer.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 13.11.2003

Del dette: