3.div.TITO 1974: Furuflaten IL - Tromsø IL

Storoppgjøret i denne serieomgangen var på forhånd utpekt til å bli kampen mellom Furuflaten IL og Tromsø IL, men det ble på ingen måte en kamp en vil huske så svært lenge. Til det sto alt for mye på spill for begge lag. Som ventet i slike "toppoppgjør" endte det med uavgjort. Dermed topper fortsatt Furuflaten med 15 poeng, tre poeng foran TIL på plassen etter.

Fra starten av kampen, så det ut som om TIL brukte samme "metode" som hjemmelaget - ett spark på ballen, uten å tenke på hvor denne havnet. Denne spilleformen er for TIL-guttene nærmest ukjent, og de kom derfor ganske raskt på defensiven. Når de så på toppen av det hele glemte å være ekstra påpasselig med en storspiller av Viktor Sørensens format, måtte det gå som det gjorde etter bare åtte minutters spill, han fikk en ønskepasning og kunne bare spassere gjennom hele TIL-forsvaret.

Etter denne scoringen ble det mye "spark og spenn" fra begge sider. Omgangen ble preget av nærmest elendig spill, og begge lag hadde skyld i dette. I andre omgang hadde TIL endret endel på formasjonene, og laget tok over spillemessig. Og igjen ble det scoring i det åttende minutt, denne gangen ved Sigurd Dale, han fikk god driv på ballen fra 14 meters hold, og Furuflatens reservekeeper Frantz Jensen kunne lite gjøre med dette skuddet.   

Dommer Torstein Kjærvik, Fløya,  fikk problemer etter hvert, dette ikke fordi kampen på noen måter var preget av stygt spill, men hans ene linjemann var blant annet helt ubrukelig, offsideregelen måtte linjemannen ha latt gå i glemmeboken, hans flagg-bruk i så måte var til tider nærmest latterlig.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 20.11.2003

Del dette: