Cup NM 1.kvalikkrunde 1973: Tromsø IL - Furuflaten IL

Etter ypperlig og underholdende spill av Tromsø Idrettslag i første omgang av kvalifiseringskampen i Tromsdalen, så det lenge stygt ut for laget da Furuflaten midtveis i annen omgang tok igjen TILs 2-0 ledelse. Men omlag fem minutter før full tid var Arne Andreassen påpasselig framme og scoret sitt andre mål for dagen, etter at Furuflatens keeper hadde halvklarert ett skudd. Dermed var det TIL som gikk videre i cupen etter 3-2 seier.

Første omgang var som sagt preget av godt TIL-spill, og deres 2-0 ledelse var fullt fortjent. Begge målene var det man kaller ypperlige, og begge kom etter innlegg fra corner. Arne Andreassen headet inn det første nede i høyre hjørnet utagbart for keeper Solberg, i Furuflaten-målet. Mens Sigurd Dale også sto for ei heading som gikk inn. I denne omgangen hadde TIL også andre sjanser som lett kunne gitt scoring, men de hadde ikke den nødvendige flaks foran mål.

Bare etter noen få minutter av andre omgang reduserte Furuflaten til 1-2. Etter denne hendingen ble TIL mer tafatte, og Furuflaten overtok mer og mer av spillet. TIL og dagens beste spiller var utvilsomt Hans-Tore Bjerkaas som har levert flere gode kamper i år. Ellers legger man merke til Svein Arne Olsen samt Arne Johnsen på TIL-laget.

Dommer Arne Jensen har dømt bedre tidligere, her var han middels.

Oppdatert: 07.11.2003