3.div.TITO 1973: Skarp - Tromsø IL

Selv om Skarp sin vane tro kom sterkt i andre omgang, hadde de aldri noen reell sjanse til å fravriste TIL noen poeng. Dermed leder de rød/hvite på ny Tito-serien, dog med samme poengsum som Fløya har, og bare poenget foran BOIF. Hele første omgang hadde TIL et klart overtak, og at det ikke ble mer enn tre minusmål for Skarp i denne runden skal en opplagt Håkon Hemmingsen sammen med en solid Bjarne Schjølberg takkes for. TILs løperekke spilte både sjanseskapende og inspirert med god støtte fra midtbane og forsvar.

Etter pause var imidlertid Skarp-guttene så absolutt med på notene. Det lot til at 0-3 tente dem mer enn hva tilsvarende plussmål kunne inspirere TIL, og dermed hadde de initiativet i store perioder. Imidlertid var det aldri farlige sjanser ut av det, noe som derimot var tilfelle så snart TIL-guttene fikk igjen ballen.

Og mot slutten av kampen haglet det med scoringstilbud foran Skarp-målet. Av scoringene velger vi å framheve TILs to første som rene skole-eksplarer på hvor enkelt og efektivt god fotball egentlig er. Ved det første målet gikk Torfinn Ingebrigtsen inn i ei kjempeluke og fikk en glimrende pasning fra Sigurd Dale. Rolig og behersket fintet han til skudd, men snudde en halv omdreining før han la ballen bersket i hjørnet.

Ved det andre målet var rollen byttet. Torfinn Ingebrigtsen gikk ned til dødlinja, la ei pasning til Sigurd Dale, som fikk rikelig tid til å plassere ballen der det måtte bli mål. Arne Andreassen sto for to scoringer, noe  imidlertid keeperen må ta på seg endel av ansvaret for. Likevel er vi av den oppfatning at nettopp Håkon Hemmingsen var sitt lags beste. Ellers på Skarp-laget spilte Odd A.Olsen sikkert og godt, mens Knut Nilsen og Frank Ottesen er dem vi finner grunn til å nevne lenger fremme. På TIL-laget tar Arne Andreassen prisen, denne gangen spilte han slik vi vet han kan. I forsvaret var Arne Johnsen bestemann.

Oppdatert: 11.11.2003