Cup NM 1.kvalikkrunde 1972: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Tromsø IL gikk videre til 2. kvalifiseringsrunde, etter å ha slått Tromsdalen UIL 4-0, uten å anstrenge seg altfor mye. Første omgang hadde TIL et lite overtak i banespillet, men var håpløs inneffektiv foran mål, mens derimot TUIL på sine mer sporadiske oppløp, var nære på å ta ledelsen flere ganger. Sekunder før halvtid fikk Jens Petter Jensen ballen helt inne på fem-meteren, og sendte sitt lag i ledelsen med 1-0.

Hadde første omgang vært relativt jevnspilt, ble den andre rene bombardementet mot TUILs mål. Allerede etter to minutter var Jens Petter Jensen atter frempå, denne gang med hodet etter en retur fra tverrligger. Midtveis i omgangen fullbyrdet Jens Petter sitt "uekte" hat-trick etter en grov forsvartabbe. Det fjerde og siste målet kom like etter, da Svein Arne Olsen etter litt over ett års forsøk lyktes å score på A-laget. En perfekt heading etter corner.

På TIL som denne gangen hadde stokket endel i sine rekker, overrasket Hans-Tore Bjerkaas med rolig og sikker midtstopperspill. Arne Andreassen på midtbanen ser ut til å komme i slag. I løperekka var Jens Petter Jensen den beste, og da ser jeg bort fra hans tre mål.

Karl Arvid Roman, Skarp, dømte til forbundsgraden, og jeg kan ikke forstå annet enn at Tromsø er i ferd med å få seg sin fjerde "råsilke-gutt"

Oppdatert: 01.11.2003