2.div.avd.C 1972: Tromsø IL - Mo IL

Mo IL tok begge poengene mot Tromsø IL på Alfheim. Kampen endte 2-1 etter 1-0 til Mo ved pause. To av målene ble satt inn på straffespark. Det var TIL som presset mest på , og hjemmelaget burde hatt minst ett av poengene. Men TIL-spillerne var for nervøse og lite presise når de skulle sette skuddbeinet på ballen, og de havnet som regel langt over, eller langt utenfor buret. TIL var imidlertid flinke å snappe opp pasninger, og i første halvdel av første omgang og mesteparten av andre omgang dominerte de spillet.

Mo IL måtte bare konsentrere seg om å forhindre at Tromsø-guttene laget mål. Og det klarte de stort sett bra. Upresise pasninger, mye tilfeldigheter, og dårlig utnyttelse av sjansene må begge lag notere seg for. Banen må ta mye av skylden for det første, den var sleip og glatt, det regnet stort sett hele kampen. Og TIL-spillerne har vel ikke hatt for mye trening på våt bane i sommer.

30 minutter ut i første omgang ble det klabb og babb ved dødlinjen med en Mo-spiller og en TIL-spiller ved TILs mål, dommeren dømte straffe, og 1-0 til Mo IL. Fem minutter ut i andre omgang - etter at TIL hadde satt inn et ganske hardt press - dømte dommeren et temmelig tvilsomt straffespark for TIL. Publikum som ellers var temmelig partiske, reagerte med mishagsytringer. Arne Andreassen satte den i mål, dermed 1-1.

Etter utligningen ble det virkelig fart på TIL, og det var flere sjanser foran Mo-målet, men det ble ingen ting ut av det. Og det kom nærmest som et antiklimaks da Mo gikk opp til ledelsen. TIL-spillerne ga imidlertid ikke opp, men fortsatte å presse, nå med litt mindre overbevisning. Jens Petter Jensen hadde en kjempesjanse, etter corner, hvor han headet rett i fanget på Mo-keeper Nils Røv.

Oppdatert: 03.11.2003