2.div.avd.C 1972: Lyngen IL - Tromsø IL

Den dyreste bommen i min fotballkariere, det var skru i ballen, og den stusset så vidt foten før den gikk videre til Olaf Jensen som ikke feilet. Det var nok til at Lyngen IL vant fortjent 1-0 over TIL. Det sa en nedbrutt Edmund Kristoffersen som satt i TILs garderobe etter kampen. Bommen med påfølgende scoring var altså nok til å skaffe TIL en håpløs utgangsposisjon foran de to siste seriekamper. Det var gått 20 minutter av andre omgang da scoringen kom.

Selv om spillet aldri ble av toppkvalitet, og sjansene uteble, så var det likevel en ulidelig spennende forestilling som ble vist for omlag 1000 tilskuere. Etter første omgang var nok de fleste villig å satse på TIL. Da syntes det nemlig som om laget hadde taket på kampen, og drev Lyngen ubønnhørlig over på defensiven.

I andre omgang var det duket for Lyngen-initiativ. Da syntes det som om at TIL hadde mistet det meste av pusten, og Lyngen kunne overta føringen. Mens TIL i løpet av hele kampen kun hadde en eneste sjanse, var Lyngen-løperne særlig i andre omgang ofte frampå. På TILs lag gir vi bestemannsprisen til Arnt Hugo Lund, som hele tiden forsøkte å spille fotball. Også Jens Petter Jensen glimtet til av og til.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys).

Oppdatert: 07.11.2003

Del dette: