4.div.TITO 1969: Tromsø IL - Furuflaten IL

Det var tendenser til riktig og god fotball hos TIL da de vant 3-1 mot Furuflaten IL, i den fine sommervarmen, stillingen ved pause var 2-0. Og det gir et riktig bilde av hva som skjedde i første omgang. TIL hadde føringen allerede fra avspark, bortsett fra en bra sjansen etter corner for Furuflaten, mens stillingen enda var 0-0, var det TIL som hadde spillet og sjansene. Laget anført av en meget god Kjell Falung, tok over midtbanen, og spilte i perioder meget presist pasningspill. De slo ballen hurtig og var sterke i taklingene og nærkampene, men fremfor alt var det en pågåenhet som man skjelden ser hos TIL.

Selv om man kan si at målene som kom var lettkjøpte, var det aldri noen tvil om hvem som var best.  I andre omgang gikk det bedre for FIL, men årsaken til det er vi villig til å gi TIL skylden for. De slappet, som så mange ganger tidligere, betenkelig av, og da Furuflaten reduserte til 1-2 på straffespark, var det fare på ferde for TIL. Deres tredje scoring bare et par minutter etter kom på et meget beleilig tidspunkt.

Hos TIL har vi nevnt Kjell Falung på midtbanen, Svein Hugo Hansen spilte en god første omgang, men falt av i andre omgang. I forsvaret, som var langt fra bomsikkert, stoppet Are Pedersen og Svein Gustavsen godt.

Dommer Erik Bråthen, BOIF, dømte lite , men godt.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 09.10.2003