NNM kvartfinale 1968: Tromsø IL - Mo IL

Årets første kamp på Valhall Stadion ble et underholdende cupoppgjør, hvor Tromsø Idrettslag overraskende vant 3-1 over Mo Idrettslag, etter å ha ledet 1-0 ved pause. Lagene var jevnere enn ventet, og særlig i første omgang var lagene jevnspilt og morsom. Publikum så ut til å trives tross småregn og surt vær.  Dermed er TIL klar for semifinalen i det nordnorske mesterskapet, og får vel også delta i det norske mesterskapet neste år.

Det ble snart klart at TIL ikke var sine motstandere underlegne. Allerede i kampens første minutt fikk man inntrykk at lagene var jevnegode, og at de sto godt til hverandre spillemessig. Begge lag hadde vanskeligheter på det glatte gresset, og det oppsto farlige og uventete situasjoner foran begge mål. TIL-guttene var likevel de mest aggresive, og det var på ingen måte ufortjent at hjemmelaget fikk omgangens eneste mål. Svein Hugo Hansen som var i riktig kamphumør, og som gang på gang høstet applaus for sine elegante avdriblinger, fikk etter en knapp halvtimes spill ta et frispark utenfor 16-meteren. Han skjøt først i muren, men returen plasserte han knallhardt i høyre hjørne, uten en sjanse for Mos keeper Eivind Grønli.

I andre omgang åpnet Tromsø-laget sterkt. Bare etter to minutter måtte Mo-keeperen slippe inn et høyt innlegg fra høyresiden, noe som kunne blitt farlig. Minuttet etter økte TIL til 2-0, etter et godt langskudd av Edmund Kristoffersen. Men gjestene fra Mo ville ikke gi seg, og overtok mer og mer av spillet. Tempoet ble skrudd opp, og etter ti minutter er de frempå med redusering. TIL kommer nå bare sporadisk i angrep, og man hadde ventet at Wille Eliassens gutter skulle kunne utligne, i stedet scorte Tromsølaget på nytt, også dette målet på et godt skudd. Det var Per Arne Hansen som smelte til fra 20 meter.

Resten ble et ensidig press foran TIL-buret, TILs gutter, tydelig slitne etter det oppskrudde tempoet, gjorde det eneste riktige, de trakk i forsvar. På TIL er Svein Hugo Hansen nevnt, hans eminente teknikk kom godt til sin rett på det glatte underlaget. Edmund Kristoffersen arbeidet som vanlig energisk i det defensive. Og junior-keeperen Victor Andresen, viste sitt talent med gode redninger.