3.div.distr.10 1966: Tromsø IL - Lyngen IL

Et hurtig og pågående Lyngen-lag knep på nytt et viktig poeng serieoppgjøret mot Tromsø IL. Dermed ser det ikke lyst ut for TIL for neste års nordnorske toppserie. 2-2 ble resultatet på Valhall, etter at Lyngen hadde tatt ledelsen 1-0 ved pause.

Allerede etter sju minutter scoret Lyngen ved Jens Petter Jensen etter et nervøst forsvarsspill i TIL. I denne perioden spilte TIL riktig sjanseskapende og godt. Jon Risa arbeidet bra på midtbanen, og trakk opp det ene angrepet ettet det andre. Unge John Nilsen på ytre høyre syntes å gli fint inn i løperspillet.

Annen runde åpnet med sterkt Lyngen-inintiativ. Spillerne fra innlandet kjempet om hver ball, og var raskere enn motstanderne. Etter et kvarters spill kom Arnfinn Sivertsen seg fri foran Lyngen-målet, men ble ulovlig hektet i skuddøyeblikket. Straffesparket satte Johnny Ingebrigtsen kontant i mål. To minutter deretter headet Tor Brandeggen direkte i mål fra corner. Lyngen-guttene kjempet imidlertid innbitt, og mot slutten av kampen scoret de ved Egil Langård.

På TILs lag hadde Roy Johansen et par gode reaksjonsredninger. Johnny Ingebrigtsen og Bjørn Steinar Johansen spilte brukbart i forsvaret, selv om førstnevnte nok ikke er helt i toppform etter sin skade i sommer. Det mest gledelige var imidlertid junioren John Nilsens gode vingspill.

Oppdatert: 23.09.2003