NNM 3.runde 1958: Tromsø IL - Alta IF

Det var så vidt båten bar i 3. rundekampen mot Alta på Idrettsplassen. Men med seier 3-2 er laget klart for kvartfinalen. Kampen var jevn, men resultatet må betegnes som rettferdig etter banespillet. Særlig første runde var TIL så mye bedre at seieren kan forsvares. Men Alta var svært nær en kvartfinale og gjorde en hederlig innsats.

TIL tok ledelsen tidlig i første omgang på et frispark fra Brandeggen, men Alta utlignet på et lettkjøpt mål før pause. Et stykke ut i andre omgang tok TIL igjen ledelsen ved Thorbjørn Myrbakk, som kranglet seg gjennom i klyngespill noen meter fra mållinjen. Altas utlingnet da senterløperen fikk et utspill i brystet og løp ballen i mål. Like før slutt kom så TILs seiersmål. En av Altas forsvarere bommet bokstavelig talt og Myrbakk var plutselig alene foran mål. Den sjansen kunne han ikke gå fra seg.

Selv om TIL fortjente seieren, presterte laget langt nær noen god kamp. Det var bra tilløp, men alt for stor prosent av leveringene var uten adresse, og hvis de ble lagt dit de skulle var mottakeren ikke hjemme. Best var igjen Brandeggen, selv om han ikke lyktes så godt han kan gjøre. Hugo Anthonsen stopper meget godt, men avleveringene er svært tilfeldige.

Oppdatert: 26.07.2003