3.div.distr.10 1958: Tromsø IL - Mjølner

Det ble en uhyre svak avslutning på årets seriesesong i Tromsø. Kampen mellom TIL og Mjølner nærmet seg i betenkelig grad lavmålet - selv om man ikke stiller strenge krav. TIL vant hele 6-1, men resultatet gir på ingen måte inntrykk av spillefordelingen. Kampen var ganske jevnspilt, men i en kort periode i annen omgang mistet Mjølnerforsvaret fullstendig hodet, og da rant det inn fem mål.

Første omgang ble svært tam. TIL hadde et lite overtak og 1-0 ved pause var korrekt. Målet ble scoret av Egil Johansen etter et pent gjennomspill av Tor Brandeggen.

Annen omgang så lenge ut til at den skulle ende målløs, men da Egil Johansen scoret sitt og lagets andre mål på straffespark løsnet det for alvor. Like etter scoret Eigil Bygdnes to mål i rask rekkefølge, mens Mjølnerforsvaret sto med hendene i siden og så på. Men den største blunderen presterte gjestene, da Egil Johansen helt uhindret fikk gå frem og plassere ballen i mål. Tor Brandeggen avsluttet målfesten med sjette målet like etter. Noen minutter før slutt fikk Mjølner sitt trøstemål.

Riktig nok stilte begge lag med reserver, men det forklarer ikke at kampen ble så dårlig. Det var av og til noe pene trekk å se hos TIL, særlig i annen omgang, men jevnt over var det grått. Bare Arnold Jensen og tildels Tor Brandeggen viste litt fotball.

Dommer Arne Jensen var ikke udelt heldig med sine avgjørelser - men kampen var ikke så hard at det var fare for utglidinger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 28.07.2003