3.div.distr.10 1958: Tromsø IL - Bardufoss OIL

Bardufoss & Omegn Idrettsforening sikret seg to verdifulle poeng i kampen mot Tromsø IL på Idrettsplassen. Seieren var fullt fortjent etter at laget i annen omgang hadde servert adskillig bedre fotball enn sine motstandere fra Tromsø. Omgangsresultatet var 0-0. Og det var Åge Dalheim som i det 19. minutt av annen omgang sørget for seiersmålet. Kampen var fartfylt og meget spennende til sine tider, og for publikum var det kanskje en av de mest underholdene kamper vi har sett her i sommer.

Oppgjøret begynte med en serie TIL-angrep mot BOIF-buret. Men det var som om kruttet var forsvunnet fra støvlene hos TILs løpere, for de aller fleste skudd var svake og sørgelig upresise. De første femten minuttene var spill og sjanser jevnt fordelt. BOIF fikk straffespark som TILs Birger Olsen reddet.

I annen omgang ble spillet meget oppjaget særlig hos TIL, og tendenser til hårdt og noe farlig spill oppsto ofte. Heldigvis dempet dommeren Per Nilsen gemyttene kontant og effektivt, så spillet gled aldri ut i det råe. BOIF overtok i denne omgangen ganske mye av spillet og hadde flere store sjanser. Endelig i det 19. minutt nettet BOIF.

Man kan trygt påstå at TIL hadde en dårlig dag, løperekken var lagets svakeste på lenge, intet samarbeid, ingen glød og manglene brodd i angrepet. De eneste som hadde en noenlunde god dag var vestrehalf Arnold Jensen og centerløper Harald Rønne

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø og Nordlys).

Oppdatert: 28.07.2003