NNM 2.runde 1955: Finnsnes IL - Tromsø IL

Finnsnes IL ble et lett bytte for TIL i 3. rundekampen i nordnorsken på Finnsnes. (TIL hadde W.O.  2. runde)  Etter en noenlund jevn første omgang som ga en scoring til hver av lagene, overtok TIL og greide å drive Finnsnes over på defensiven. Omgangen bragte tre scoringer for TIL, mens Finnsnes ikke maktet å utnytte noen av sjansene som bød seg. TIL forsto i langt større grad enn Finnsnes å drive opp spillet foran mål, hvor farlige situasjoner ble laget.

Finnsnes tapte målvalget og måtte spille med en ganske generende vind som motparten tydelig dro fordel av. Spillet var nervøst og opprevet de første ti minuttene, med flest oppløp mot Finnsnes mål. Etter 11 minutter handser Finnsnes senterhalf Walther Strand foran mål, og Arnold Jensen setter straffen i inn. Hjemmelagets Sverre Sørensen satte ballen i nettet etter et velplassert skudd rett før pause.

Andre omgang ble for det meste TILs, etter få minutter scoret Arnold Jensen mål nr. to. TIL dominerte nå en tid ganske sterkt, og Finnsnes oppløp ble effektivt stoppet av TIL-forsvaret, der Johnny Kaasbøll utmerket seg med sin innsats. Midtveis ut i omgangen fikk TIL sitt tredje mål - ved Leif Johnsen, han skjøt direkte fra en sentring, og noen minutter før slutt økte Knut Bellika til 4-1 under klyngespill foran Finnsnes-målet.

På TIL spilte Arnold Jensen, Johnny Kaasbøll og Håkon Nilsen meget godt - og på Finnsnes ble kampens byrde båret av Eilif Bendiksen.  Svein Sørensen og Walther Strand spilte også godt.  Finnsnes var tydelig merket av at de to støttespillerne - keeper Odd Hagen og centerhalf Bjørnland ikke var med.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 21.07.2003