NNM finale 1931: Mo IL - Tor (TIL)

Finalekampen om det Nord-Norske mesterskap i fotball mellem Mo Idrettslag og Tor spiltes med dr. Johnsen som dommer. Viseordfører Fische holdt en velkomsttale for spillerne. Mo vant målvalget og valgte å spille med vinden som var ganske sterk, i ryggen.

Kampen tok fatt i et voldsomt tempo med vekslende spill. Mo lå over i de første 25 minutter og scoret efter 23 minutter ved indre venstre. Efter utspark gikk Tor op og det var et sterkt press hele omgangen mot Mo`s mål. Alle angrep avsloes imidlertid av Mo`s sterke backrekke. I omgangens siste minutt var det et rent bombardement mot Mo`s mål og Tors  indre høire skjøt et mål, men da var fløiten allerede gått for full tid, og målet blev annulert. Omgangen gikk ut med 1-0 i Mo`s favør.

Efter vekslende spill ble Tor tildelt frispark for stygg takling. Tors indre venstre satte ballen direkte i mål. Det var da gått 20 minutter av omgangen. Efter et par angrep fra Mo`s side overtok atter Tor spillet. Tors centerløper blev stygt taklet og dommeren blåste, men ballen var allerede gått i Mo`s mål. Tor ledet 2-1. Spillet var derefter jevnt fordelt. Tor lå kanskje en tanke over, og da det var gått 32 minutter fikk Tromsø-guttene sitt 3. mål ved ytre venstre. Resultatet blev derfor 3-1 til Tors favør. - Og Tor forlot banen som Nord-Norsk mester 1931.

Med hurtigruten sørfra i kveld kommer altså de nord-norske fotballmestre tilbake til Tromsø. For første gang er dette mesterskapet ført til Tromsø. Som det sig hør og bør når et mesterskapslag kommer hjem, blir det stor mottakelse på kaia ikveld, og foreningen arrangerer en ekstra liten fest for laget på en av byens restauranter. Liste lagt ut i Roald Hansens tobakkforretning.  Det ville ikke være for meget forlangt om guttemusikken møtte op på kaia ikveld.

Finaledommer var Anton Johnsen.

Oppdatert: 30.06.2003

Det ble skrevet dikt angående denne kampen, forfatteren var Kristian Bruun Hanssen.

Et navnløst dikt til Tors ære

Heia «Turn» eller «Tor» om I vil

Nord-Norges første i fotballspill

som kom – så – og vant og tok første pris med hjem fra Bodø til «Nordens Paris».

Idag – byens ungdom fra fire til seksti hylder en klubb med fremgang og vekst i.

En målbevist trening har nu fått sin lønn og «Tor» er blitt Tromsø en verdig sønn.

Kirkenes, Harstad, «Skarp»» – ja, selv «Nor» måtte jo bite i gresset for «Tor».

Fløya» og andre – selv Mo i Ranen måtte gå slagne av fotballbanen.

Vi fulgte Jer spent og åndet befriet for nu er det vi som har hegemoniet.

I halve riket er I de beste, Heia gutter – nu kan I feste.

Vi hylder dig «Tor» tross alle protester, et nifoldig hurra for Nord-Norges mester.