Eliteserien 2024: Viking - Tromsø IL

Et poengløst TIL-lag tok turen til Stavanger for bortekamp mot Viking søndag. Yazbek fikk kampens første store mulighet, og burde headet Viking i ledelsen etter kvarteret spilt. Sju minutter senere var det en god redning av Jakob Haugaard som hindret scoring, før hjemmelaget traff tverliggeren i det 29.minutt.

Kvia-Eveskog avsluttet like utenfor rett etterpå, og TIL var heldige som ikke lå under til pause.

Hjemmelaget festet grepet umiddelbart etter pause og etter sju minutter kom målet som hadde ligget i lufta. Lars Jørgen Salvesen headet inn 1–0 på en corner. TIL svarte imidlertid umiddelbart og utlignet kun halvannet minutt etterpå etter et fint skudd fra Ruben Yttergård Jenssen.

Viking fortsatte å dominere, selv om de store sjansene ikke kom like ofte. Plutselig var det TIL som fikk en kjempemulighet, men Runar Norheim ble stoppet alene med keeper.

Christensen misbrukte en enorm mulighet til å sende Viking tilbake i ledelsen rett etterpå i det som var hektiske minutter. Sluttspurten til hjemmelaget uteble, men på overtid fikk Viking straffe. Dommer Rohit Saggi mente Anders Jenssen var for tøff i duellen med Svendsen. Tripic gjorde ingen feil og påførte TIL nok et tap.

TILs beste var Runar Norheim.     Dommer var Rohit Saggi.