Eliteserien 2024: Tromsø IL - Odd Grenland

Tabelljumbo TIL møtte Odd til det som nesten kunne kalles en skjebnekamp på hjemmebane søndag. Begge lag hadde muligheter i løpet av innholdsrike åpningsminutter.

Gjestene hadde grepet om kampen det første kvarteret, før TIL kom mer med i det som var en lite underholdende kamp den første halvtimen. TIL fikk en annulert scoring etter en drøy halvtime da Runar Norheim var i offside før han serverte Vegard Erlien.

Jakob Napoleon Romsaas hadde et godt skuddforsøk seks minutter før pause for et TIL-lag som avsluttet omgangen sterkt. Gutan måtte se en god Tobias Guddal forlate banen med skade, og det var målløst til pause.

TIL startet bra etter pause og brukte kun fire minutter på å ta ledelsen. Psyche fant Erlien i bakrom og spissen gjorde alt rett før Ruben Yttergård Jenssen bredsidet inn 1–0. Og TIL ville ha mer. Kun to minutter senere slo Anders Jenssen perfekt inn til Erlien, som doblet ledelsen og sendte publikum til himmels.

Gutan fortsatte å kjøre over Odd og hadde store muligheter til å øke ledelsen ved både Erlien, Antonsen og Hjertø-Dahl.

Tjue minutter før slutt skulle scoringen komme da Kent-Are Antonsen banket ballen i nettaket. Og TIL var sultne på mer. Runar Norheim økte til 4–0, selv om scoringen kanskje vil bli registrert som et selvmål.

TILs beste var Runar Norheim.    Dommer: Marius Hansen Grøtta, Malmefjorden IL.