Cup NM 2.runde 2024: Fløya - Tromsø IL

Hjemmelaget hadde som mål å vise at de var et godt fotballag og holde det jevnt. Og ingen skal ta fra Fløya at de ikke spilte sitt spill selv om motstanden var vanskelig.

Yngvar Johansen kunne også sendt Fløya i en grytidlig ledelse, men misbrukte en kjempemulighet etter godt forarbeid av Dovydas Zala.

De hadde flere fine angrep, men kvalitetsforskjellen ble tydeligere og tydeligere for hvert minutt av kampen. Markus Johnsgård åpnet målkontoen i TIL og sendte Gutan i ledelsen med 2–0 til pause. Deretter var det nesten bare TIL som hadde ballen etter hvilen, og de tok godt vare på mulighetene sine.

Rettere sagt, Jens Hjertø-Dahl var dødelig effektiv. Først to mål på hjørnespark, deretter en knallscoring på frispark.

Felix Winther, som overtok kapteinsbindet etter at Kent-Are Antonsen gikk av banen, avsluttet det hele langt på overtid med en straffescoring.

Full kontroll og en komfortabel og oppskriftsmessig seier for TIL, som avanserer til 3. runde i cupen.

TILs beste var Jens Hjertø Dahl.         Dommer var  Hakan Kataløl fra Løvenstad.