Eliteserien 2023: Tromsø IL - Strømsgodset IF

TIL fikk en tidlig «gavepakke» denne runden da HamKam knuste Viking 3–0 lørdag. Selv om de andre lagene i toppen, Glimt og Brann vant sine kamper og endte opp på henholdsvis 64 og 55 poeng før TILs kamp, var scenarioet at Viking ble stående på 52 poeng. Det gjorde at Gutan sto i en kjempeposisjon til å feste et virkelig grep om medalje/sikret europacupspill med seier. Med Moldes 3–1-tap mot Rosenborg var TIL allerede sikret topp 4 i årets sesong, men TIL snublet på oppløpssiden av kampen og har nå en lang vei å gå for å klare det helt store.

2. På vei mot måååål

TIL brente utallige sjanser. I 76. minutt fikk Lasse Nordås vippet ballen mellom beina på Godset-keeper Myhra, men det var ikke nok kraft i avslutningen med retning mål og Valsvik fikk klarert før den trillet inn i det åpnet buret.

3. Ny hjemmeflause

TIL slapp til mange cornere og ble til slutt straffet i 85. minutt. Etter klabb og babb og en dårlig klarering av Anders Jenssen rett i beina på innbytter Farji, som scoret sitt første eliteseriemål, endte det i nok en flause på hjemmebane.

Etter dominansen mot AaFK og Godset og null poeng i de to siste hjemmekampene, er det ikke mye «Fort Alfheim» eller «Fort Romssa» om dagen.

4. Vegard Erlien

Fikk en stor sjanse etter 22 minutter, da han med en stor åpning fra vel 20 meter, skjøt like til side for stolpen. Kun tre minutter senere fikk han sjansen igjen, denne gang fra 10 meter inne i feltet, men igjen skjøt TILs toppscorer på feil side av stolpen!

5. Store TIL-misser

Jakob Napoleon Romsaas (19) har ikke scoret siden 3. september for TIL og fikk en kjempesjanse etter timen spilt. Der han i sommer var kald som en fisk, ble det denne gangen en kjempemiss fra like innenfor 16 etter han kom fri igjennom.

Etter 66 minutter var det Lasse Nordås som kom gjennom, men fra kloss hold og skrå vinkel skjøt også han på feil side av stolpen.

TILs beste var Sakarias Opsahl.      Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde itromsø.