Eliteserien 2023: Tromsø IL - Sarpsborg 08

TIL tok imot Sarpsborg hjemme på Romssa Arena søndag, vel vitende om at de ville gå forbi gjestene på tabellen med seier.

TIL mistet keeper Jakob Haugaard med skade allerede etter fem minutter, og det var gjestene som tok kommandoen fra start. De store sjansene uteble, men etter en snau halvtime tok Sarpsborg ledelsen på corner. Victor Torp banket ballen i mål etter at TIL ikke fikk klarert skikkelig.

TIL skapte ikke noe som helst før pause før Kent-Are Antonsen var nær scoring fire minutter før pause, og det var fortjent at gjestene gikk i garderoben med ledelse.

Det samme kampbildet fortsatte etter hvilen, men et drøyt kvarter før slutt utlignet TIL. Innbytter Mai Traore løp seg fri og slo et fanastisk innlegg til Niklas Vesterlund, som satt inn 1–1. TIL våknet for alvor etter scoringen, og på overtid kom matchvinnerscoringen. Nok en gang var Traore målscorer, og TIL krøp dermed opp til tredjeplass på tabellen.

TILs beste var Niklas Vesterlund.          .Dommer: Kristoffer Hagenes (Hovding, TIL)