Eliteserien 2023: Tromsø IL - Sandefjord

TIL møtte Sandefjord hjemme på Romssa Arena søndag. Gjestene var nær ved å ta ledelsen på en corner allerede etter fem minutter. Sju minutter senere fikk Gutan en enda større sjanse, også det på corner. Casper Øyvann klarte utrolig nok å heade utenfor da det så enklere ut å score.

TIL fortsatte å styre, og kom til flere avslutninger. Jostein Gundersen var nær scoring på corner i andre kamp på rad, før Ruben Yttergård Jenssens skudd fra 16 meter såvidt ble slått til corner. Det stod målløst etter en omgang der TIL burde ha scoret, men der Sandefjord på ingen måte ble utspilt.

Hjemmelaget tok initiativet også etter pause, men Sandefjord var farlig frampå etter timen spil og fikk også et mål annulert for en hårfin offside. Gaute Helstrup satt inn både Lasse Nordås og Jakob Romsaas i jakten på seiersmålet. Nordås var centimeter unna å nå frem på et innlegg fra Erlien, og like etterpå hadde TIL en enorm dobbeltsjanse ved samme Nordås og Yaw Paintsil.

Det var smått utrolig at TIL ikke hadde fått uttelling, men fem minutter før slutt kom scoringen. Yttergård Jenssen fant Romsaas, og innbytteren satt inn 1–0 alene med keeper. Det ble sluttresultatet og TIL tok dermed tre meget fortjente poeng.

TILs neste kamp er borte mot Sarpsborg kommende helg.

TILs beste var Ruben Yttergård Jensen.      Dommer var Daniel Higraff, Forus og Gausel.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde itromsø.