Eliteserien 2023: Tromsø IL - Rosenborg BK

Et fullsatt Romssa Arena fikk se et revansjesugent TIL-lag som regelrett feiet over Rosenborg i førsteomgang. Høydepunktene kom på rekke og rad, og var altfor mange til å nevne alle, men det desiderte høydepunktet stod Jakob Napoleon Romsaas for. TILs unge stjerneskudd hev seg rundt og brassesparket «Gutan» i ledelsen etter et kvarter, til enorm jubel fra tribunen og lagkamerater.

Både Niklas Vesterlund og Christophe Psyché hadde sine enorme dobbelt-muligheter i løpet av førsteomgang, mens nevnte Romsaas barberte den ene stolpen på nord-målet med et herlig langskudd. I tillegg satte Kent-Are Antonsen ballen i mål, men offside-flagget kom opp. Drevet frem av et sprudlende Forza Tromsø-gjeng leverte Gutan 13 avslutninger og det som må ha vært årsbeste i førsteomgang, men lagene gikk til pause med kun 1-0 i målprotokollen.

Andreomgang startet også med et pang, da Romsaas avsluttet like til side for mål. Og to minutter senere fikk endelig Antonsen scoringen sin, da han vendte vakkert opp og banket ballen i hjørnet. TIL fortsatte storspillet, men fullstendig mot spillets gang scoret RBK - eller, nærmere sagt: en TIL-klarering gikk i en RBK-spiller, og ballen dalte ned i TILs mål. Det var håpet RBK trengte, for de neste minuttene presset de TIL tilbake i banen.

Men et godt bytte fra benken og god innsats på banen gjorde at TIL kom inn i kampen igjen, og nettopp innbytter Felix Winther serverte innbytter Vegard Erlien, som sendte TIL opp i 3-1. Dermed slo TIL knallhardt tilbake etter det sviende tapet sist

TILs beste var Jacob Napoleon Romsaas.      Dommer: Christian Moen, Løvenstad.
Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde Nordlys.