Eliteserien 2023: Tromsø IL - Bodø/Glimt

På fotballens festdag 16. mai, møttes erkerivalene TIL og Bodø- Glimt på Romssa Arena. Et fullsatt stadion hadde så vidt fått satt seg da Vegard Erlien banket TIL i ledelsen med venstrefoten fra rundt 18 meter.

Glimt svarte imidlertid under minuttet etterpå. Faris Pemi utlignet etter at TIL ikke fikk klarert et innlegg fra høyre. Gutan var utrolig nær ved å ta tilbake ledelsen på en corner i det tjuende minutt. I stedet fikk Glimt straffe like etterpå da Christophe Psyche felte Pemi. Amar Pellegrino sendte Jacob Haugaard feil vei, og gjestene hadde snudd kampen.

Glimt var nær ved å øke til 3–1, mens Erlien hadde en brukbar mulighet til å utligne for TIL, men det var de gulkledde som ledet ved halvtid.

Tolv minutter ut i andre omgang skulle oppgaven bli enda vanskeligere for TIL. Glimt rullet opp på høyre, og Pemi satt inn sin andre scoring. TIL gjorde imidlertid som Glimt i første omgang, og scoret umiddelbart. Kent-Are Antonsen slo et strålende innlegg som Erlien headet i mål.

Gutan presset på for utligning, men kom aldri til de store mulighetene og dermed var det Glimt som tok seieren i årets første prestisjeoppgjør.