Eliteserien 2023: Stabæk - Tromsø IL

Etter to vonde opplevelser på bortebane dro «Gutan» til Bærum på jakt etter tre poeng. I motsetning til forrige helgs oppgjør mot Brann fikk TIL kampen inn i sitt spor fra start av, og det var bortelaget som hadde mest ballkontakt i åpningen.

Begge lag yppet seg fremover, men de store sjansene uteble på det nylagte kunstgresset på Nadderud. TIL fikk et par nesten-muligheter, mens Stabæks kontringer og dødballer skapte litt hodebry for Gutan. Etter en jevn og tett førsteomgang gikk lagene til pause med 0-0.

Som et topplag skal være, var ikke TIL-trener Gaute Helstrup fornøyd med poengdeling på bortebane. Et offensivt bytte i pausen ga umiddelbart betaling, for TIL scoret et vakkert mål da Gundersen spilte fri Traore som rundet keeper og sendte TIL i ledelsen - foran rundt 500 TIL-supportere.

Andreomgang var langt bedre fra TILs side, men Stabæk jaktet stadig utligning. TIL hadde derimot lært noe av de siste opplevelsene på bortebane og sto imot - og tok dermed tre enormt viktige poeng.

TILsbeste Mai Traore.      Dommer: Christian Moen, Løvenstad.