Eliteserien 2023: Rosenborg BK - Tromsø IL

TIL tok turen til Trondheim for å møte Rosenborg i en kamp der TIL kanskje for første gang har vært favoritter på Lerkendal. Gaute Helstrup gjorde ingen endringer fra forrige kamp mot Vålerenga - et TIL-lag Helstrup var svært fornøyd med, til tross for at det ble 0–0..

Et høytpressende Rosenborg fra start utfordret et solid Tromsø-forsvar uten å komme til det helt store. TIL tok etter hvert litt mer kontroll over kampen utover i første omgang, men fire minutter før pause gikk det galt da Rosenborg vartet opp med et pent angrepsspill som endte i scoring for Ole Sæter og vertene.

Gaute Helstrup beskrev laget sitt som feig i pausen, og ønsket å se et TIL-lag som turte mer. Etter 59 minutter fikk Mai Traoré en enorm mulighet til å sette inn utligningen. Den brente muligheten satt virkelig fyr på et TIL-lag som plutselig fikk ting til å løsne. Gaute Helstrup valgte å gjøre to offensive bytter etter 63 minutter, og seks minutter senere kom gevinsten da innbytter El Hadji Malick Diouf satt inn utligningen etter et frispark.

Så kom det store vendepunktet. Seks minutter før full tid pådro innbytter og målscorer Diouf seg sitt andre gule kort, og ble sendt i dusjen. TIL fikk det svært tøft i sluttminuttene, og på overtid dukket tromsøværingen og Rosenborgspiller Ulrik Yttergård Jenssen opp på corner og pirket vertene tilbake i ledelsen.

TILs beste  ar Kent Are Antonsen.        Dommer var  Mohammed Uslam Aslam fra Lier IL.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen. Kilde Nordlys.