Eliteserien 2023: Odd Grenland - Tromsø IL

TIL jaktet både poeng i medaljestriden og sin tredje strake borteseier da de tok turen til Skien og bortekamp mot Odd søndag. Gutan brukte bare tolv minutter på å ta ledelsen. Niklas Vesterlund fant Ruben Yttergård Jenssen, men skuddet ble blokkert. Ballen endte hos El Hadji Malick Diouf, som avsluttet på volley. Ballen var på vei i mål, men på streken var Vegard Erlien og pirket ballen over linja og sikret seg dermed scoringen.

Odd festet grepet om kampen det siste kvarteret. Jakob Haugaard leverte en fin benparade, før TIL-keeperen nesten ble straffet for en skikkelig sleiv. Det stod likevel 1–0 til TIL ved pause.

Kampbildet var det samme etter pause med mye ballbesittelse for Odd. I stedet for ulikning var det TIL som doblet ledelsen. Haugaard fant Diouf med et langpasning, og senegaleseren slo et perfekt innlegg som Erlien satt i mål.

Odd brukte imidlertid ikke lang tid på å redusere. Målscorer var tidligere TIL-spiller Mikal Norø Ingebrigtsen. Gjestene holdt unna, og sørget dermed for at medaljedrømmen lever i beste velgående.

Både Viking og Brann vant også sine kamper, og dermed er medaljekampen fortsatt åpen.

Dette var TILs tiende borteseier denne sesongen.

TILs beste var Vegard Erlien.           Dommer: Ajdin Medic, Trosvik IF.