Eliteserien 2022: Tromsø IL - Odd Grenland

TIL tok sesongens første borteseier mot Strømsgodset sist, og møtte Odd hjemme på Alfheim lørdag ettermiddag. Det tok ikke mer enn ni minutter før et TIL uten August Mikkelsen havnet under. Tidligere TIL-spiller Mikael Norø Ingebrigtsen sendte laget fra Skien i ledelsen med et flott skudd.

TIL fikk etter hvert summet seg etter baklengsmålet, og Eric Kitolano hadde en brukbar mulighet til å utligne. Kent-Are Antonsen hadde et godt skuddforsøk, men Gutan måtte vente til fem minutter før pause før scoringen kom. Felix Winther, inn på laget for Mikkelsen, banket ballen i mål på halv volley.

Andre omgang måtte kjapt avbrytes på grunn av svikt i lysanlegget på Alfheim, men det ble vurdert av det fortsatt var nok dagslys til at kampen kunne fortsette. Odd fikk en kjempesjanse til å ta tilbake ledelsen i det 52. minutt, men Rolantosson headet over. Gjestene satt imidlertid inn 2–1 like etterpå, og nok en gang var det Norø Ingebrigtsen som var målscorer, denne gangen med en vakker avslutning i lengste hjørne.

TIL var nær ved å svare umiddelbart. Lasse Nordås fikk en stor mulighet, før Eric Kitolano brassesparket ballen i tverrliggeren. De to samme spillerne hadde hver sin gode mulighet kvarteret før slutt. Tre minutter før slutt kom TILs fortjente utligning da Kent-Are Antonsen banket inn en nydelig scoring på hel volley. På overtid ble Eric Kitolano felt i sekstenmeteren. «Kito» tok selv straffen, satt inn 3–2 med sin tiende scoring for sesongen og ble den store helten i en høydramatisk kamp på Alfheim.

TILs neste kamp er borte mot Sarpsborg søndag om en drøy uke.

TILs beste Eric Kitolano.     Dommer var Marius Hansen Grøtta. Malmefjord IL.