Cup NM 2.runde 2022: Skjervøy IL - Tromsø IL

TIL fikk det ikke enkelt mot Skjervøy fra nivå fire (3.-divisjon). Eric Kitolano scoret på TILs første sjanse i det 6. minutt, men bare seks minutter senere sto det 1–1 etter en feil av Lasse Nilsen. Så var det Kitolano-show. Først headet han inn 2–1 etter 18 minutter, mens han banket inn 3–1 med venstrefoten relativt tidlig i andre omgang.

TIL var fornøyd, og Skjervøy evnet ikke å spille seg til noen store sjanser utover i andre omgang. Mot slutten banket Moses inn 4–1.

Simon Thomas 5

Pådro seg en smell i en duell i hodet med Skjervøy-kaptein Skogli. En OK redning fra Kaspersen på tampen av første omgang.

Isak Vik 6

En del involvert. Satte inn tøffe taklinger når det var behov for det. Vant hodedueller etter corner, men fikk ikke ballen på mål. God å ha på dødballer imot også.

Christophe Psyché 5

Fint oppspill til Kitolanos 1–0-scoring. Ble ikke straffet for en feil tidlig i første omgang. Klarte seg greit mot hurtige Ørjan Skallebø.

Anders Jenssen 4

Dagens TIL-kaptein ble ikke straffet for en uvøren takling i egen sekstenmeter i første omgang. Ikke alltid patent i pasningsspillet, selv om han hadde OK kontroll som den sentrale midtstopperen i andre omgang.

Warren Kamanzi 5

Fikk vist frem hurtigheten sin på høyrekanten flere ganger, men ikke alltid rett adresse på pasningene/innleggene.

Eric Kitolano 8

Stor kamp! Satte sikkert ballen i mål på TILs første sjanse. Hadde en stor mulighet etter et kvarter også, men skjøt svakt over. Bare tre minutter senere satte han inn 2–1 med pannebrasken etter en corner. Ville ha straffe etter en halvtime, men fikk ikke det. Banket inn sitt tredje med venstrefoten i andre omgang.

Sakarias Opsahl 6

Veldig stødig med ballen under press. Gode cornere og solid som «ballsentral» i Ruben Yttergård Jenssens fravær.

TILs beste var Eric Kitolano.     Dommer var.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.    Kilde itromsø.