Eliteserien 2021: Sandefjord - Tromsø IL

Et TIL-lag med fire poeng på de to siste kampene, møtte Sandefjord på bortebane søndag. TIL manglet viktige spillere som Ruben Yttergård Jenssen, Jostein Gundersen og Tomas Olai Totland, og det var hjemmelaget som tok ledelsen etter tolv minutter med et kanonskudd fra Vidar Jonsson.

TIL utlignet imidlertid kun fem minutter senere. August Mikkelsen fant Niklas Vesterlund. Dansken slo videre til Moses Ebiye, som lekkert satt inn 1–1. Sandefjord hadde et par store muligheter til å ta tilbake ledelsen, men det stod uavgjort til pause.

Andre omgang ble en sjansefatig affære, der Sandefjord hadde ballen klart mest, men slet med å skape sjanser mot et solid TIL-forsvar. Med to minutter igjen av ordinær tid fikk hjemmelaget straffe etter at Adam Ørn Arnarsson felte en Sandefjord-spiller. Forseelsen så grei ut, men spørsmålet var om ikke den skjedde utenfor. Jacob Karlstrøm reddet imidlertid forsøket fra ellevemeteren, og reddet dermed poenget for TIL.

Med poengdeling mellom Mjøndalen og Stabæk, samt tap for Brann, er nok Gaute Helstrup godt fornøyd med å ta med seg et poeng hjem fra en tøff bortekamp.

TILs neste kamp er slaget om Nord-Norge mot Bodø/Glimt på Alfheim kommende søndag.

TILs beste var Jacob Karlstrøm.                               Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Valder IL.

Utarbeidet av Mathias William Martinsen og Per Salomonsen.            Kilde Itromsø.