OBOS-ligaen 2020: Kongsvinger IL - Tromsø IL

Slusene åpnet seg fra himmelen på Gjemselund stadion i det fløyta gikk i årets første bortekamp for Gutan, der de for første gang spilte i sine nye drakter i svart og gull. Etter syv minutter kom kampens første gule kort da Lars Sætra var altfor sen inn i en takling da han hindret en overgang for hjemmelaget. Regnet preget spillerne og det var usedvanlige mange upresise pasninger i starten av kampen.

Etter 17 minutter holdt Kongsvinger på å kontre inn en ledelse, da Eric Kitolano skled og misset Gyuhwan Lee etter en corner. Koreaneren satte fart og KIL kom tre mot en, men avslutningen ble til slutt blokkert ut til corner, nære på for hjemmelaget.

Like før halvtimen var spilt tvang det seg frem et keeperbytte hos Kongsvinger. Fitim Azemis fullførte et TIL-angrep som ble vinket av for offside, og traff Saku-Pekka Sahlgren med et kanonhardt skudd midt i fleisen. Det ble så ille at keeperen måtte gi seg for dagen og ble erstattet av reservekeeper Andreas Smedplass.

Regnet ga seg og da våknet Gutan umiddelbart! Etter 31 minutter sto det 1–0 til Gutan etter en nydelig chip av Fitim Azemi over Smedplass. Et flott løp i bakrom etter en strøken pasning av Eric Kitolano, sørget for at Gutan gikk i ledelsen.

Tre minutter senere kunne «Kito» doblet ledelsen. Et skudd smalt i tverrliggeren og ut, men på returen var islandske Adam Örn Arnarson og klarte å presse sitt skudd de nødvendige milimetrene ned. 2–0 til Gutan etter 34 minutter! En god redning fra Jacob Karlstrøm på tampen sørget for at Gutan kunne gå til pause med en 2–0-ledelse.

Etter timen spilt var høyreback Arnarson nær å score sitt andre for dagen med et bra løp, en bra avslutning, som keeper akkurat fikk avverget til corner.

TIL virket å ha god kontroll, men i 67. var det kun et tigersprang fra Jacob Karlstrøm etter et skudd fra vel 15 meter som hindret 1–2.

Gutan festet mer kontroll etter det og skapte et par halvsjanser. Kongsvinger prøve å skape noe, men TIL fikk rensket unna og sikret seg dermed en meget solid borteseier og kunne reise hjem til Tromsø med 2–0 i bagasjen.

TILs beste var Adam Ørn Arnason.         Dommer var Harald Røvik Sletner fra Rusrad IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.               Kilde itromsø.