OBOS-ligaen 2020: Jerv - Tromsø IL

Det ble kun én scoring på J.J. Ugland Stadion etter Jerv satt inn et indirekte frispark i mål etter 18 minutters spill. TIL starter sluttspurten sendt og klarte aldri å få med seg noe etter noen store sjanser mot slutten.

Dermed endte det med to tap på rappen for Gutan på kort tid. Her er temaene som diskuteres høylytt etter to tap på tre dager.

1. Jervs 1–0-scoring

Etter 18 minutters spill fikk Jerv et helt uforståelig indirekte frispark. Anders Jenssen skulle hatt full kontroll bakover, men fikk et dårlig touch på ballen, som Jacob Karlstrøm måtte avverge, tilsynelatende til corner. Men dommer Steinar Hauge mente det var et bevist tilbakespill og dømte indirekte frispark, som Simon Andreas Larsen banket i mål. En stor snakkis, om dette var riktig dømt. Anders Jenssen skulle uansett gjort det bedre i den situasjonen.

2. Snytt for straffe?

Jerv rotet det til og Eric Kitolano var på vei alene igjennom og fikk et tydelig dytt i ryggen på overtid av 1. omgangen, men igjen havnet dommeren i fokuset og valgte å ikke dømme straffe. Trolig ble TIL snytt for et nokså klart straffespark, viser reprisene. VAR ville nok omgjort den avgjørelsen ...

Ingen umiddelbar Rekdal-effekt for HamKam

3. Déjà vu for Andersen

Magnus Andersen hadde en eventyrlig mulighet til å utlikne til 1–1 borte mot Grorud like etter hvilen fredag kveld. Samme mulighet fikk han nå like etter hvilen mot et lag med gule drakter og blå shorts, men atter en gang skulle det ikke lykkes. Veteranen ble server av Azemi, men avslutningen gikk i nettveggen! Et skikkelig déjà vu fra sist kamp.

Siden Fitim Azemis scoring i 31. minutt i 2. serierunde 6. juli borte mot Kongsvinger, har han nå spilt 543 minutter uten scoring fordelt over åtte kamper.

I 78. minutt skulle måltørken endt, men Azemi bommet på ballen, som trillet videre til Magnus Andersen, som bare skulle dunke inn 1–1, men traff stolpen! Utrolig at det ikke sto 1–1. Azemi ble tatt av i 82. minutt og dermed fortsatte måltørken for TIL-spissen.

5. Heldige resultater

TIL klarte til tross for nok et tap å holde tabelltoppen etter at tabelltoer Ranheim tapte 4–0 borte mot Sogndal. At Lillestrøm i tillegg kun klarte 2–2 hjemme mot Raufoss gjorde nedturen for Gutan litt mindre.

TILs beste var Jacob Karlstrøm.    Dommer var Steinar Hauge fra IL Bjarg.

Utarbeid av Per Salomonsen.         Kilde itromsø.