Eliteserien 2019: Strømsgodset IF - Tromsø IL

TIL tok ledelsen for tredje gang, men som i de to forige kampene snudde motstanderen kampen.

Kent-Are Antonsen sendte Gutan i ledelsen, men scoringer av Yacouba Sylla, Martin Rønning Ovenstad og Johan Hove sørget for at alle poengene ble i Drammen.

Første mulighet kom etter tre minutter. Et godt TIL-angrep ble avsluttet med at Robert Taylor slo inn fra dødlinja mot motsatt stolpe og Runar Espejord gikk opp og headet ballen utenfor Godsets mål.

Tolv minutter ut i omgangen slo Mustafa Abdellaoue inn fra høyre. Amahl Pellegrino rakk ikke frem på innlegget som gikk på tvers av femmeteren.

To minuteter senere blir ballen slått inn bak TIL forsvar, men igjen er Pellegrino litt for sent ute.

Det gikk bare ett minut før Martin Rønning Ovenstad kom gjennom, men Gudmund Broks Kongshavn reddet forsøket fra skrå vinkel.

To scoringer

Halvveis i omgangen tok Gutan ledelsen. De fikk corner og Morten Gamst Pedersen slo inn. Anders Jenssen møtte ballen på nærmeste stolpe, han flikket den videre til Kent-Are Antonsen som styrte ballen i mål.

To minutter senere sto det 1-1. Strømsgodset fikk corner og TIL fikk klarert, men Yacouba Sylla fikk et veldig godt treff fra 30 meter. Gudmund Broks Kongshavn fikk en hånd på ballen, men den gikk inn ved stolpen.

Etter 29 minutter lurte Abdellaoue seg inn bak forsvaret, men Antonsen løpte han opp og ballen ble slått til corner.

Ti minutter før slutt snappet Espejord ballen og han slo den til Lasse Nilsen. Han tok ballen med seg ned til dødlinja før han slo den inn. Keeperen fikk en hånd på den foran Taylor.

Godset-scoring

Andre omgang var bare tre minutter gammel da vertene tok ledelsen. Stian Ringstad driblet seg ned til dødlinja og slo ut til Rønning Ovenstad som sto helt alene på seks meter. Han stoppet ballen og satte den bort i hjørnet. Dermed 2-1 til Godset.
Etter 53 minutter slo Marcus Holmgren Pedersen inn fra høyre, men litt upresist og keeper plukket ballen rett foran Espejord.

Fire minutter senere testet Espejord skuddfoten fra 22 meter, men han fikk ikke skikkelig treff og ballen gikk tre meter utenfor.

Taylor var veldig nær utligning to minutter senere. Han skjøt fra 16 meter, men ballen snek seg noen centimeter på feil side av stolpen.

Kampen var passerte 63 minutter da Holmgren Pedersen dro av en spiller og skjøt med venstrefoten. Ballen hadde retning mot det venstre hjørnet, men skuddet var for løst og keeper reddet greit.

Tre minutter senere spilte Antonsen glimrende til Espejord, som skjøt et par meter utenfor. Der kunne han kanskje tatt med seg ballen.

Ni minutter før slutt dundret Abdellaoue ballen i stolpen for Godset. Sjansen til vertene kom i en god periode for TIL.

Med tre minutter igjen sto plutselig August Mikkelsen alene med basllen på bakre stolpe, men skuddet hans ble blokkert.

Ett minutt på overtid slo Taylor inn, men ball gikk rett over hodet til Anders Jenssen. Ballen til Brayan Rojas som skjøt rett i blokka.

Tre minutter på overtid får Gutan frispark. Gamst Pedersen finner Espejord på første stolpe, men han header ballen over mål.

To minutter senere får Godset fire muligheter, to glimrende redninger av Kongshavn og en redning av en utespiller på streken hindrer de tre første, før Johan Hove setter ballen i mål.

TILs beste Kent Are Antonsen          Dommer var Trygve Kjensli fra Nesodden IF.

Utarbeidet av Per Salomonsen.         Kilde : itromsø.