Eliteserien 2019: Kristiansund BK - Tromsø IL

Etter at Kristiansund vant 4–1 og 5–1 de to siste sesongene, var det et defensivt TIL-lag som kom på banen. Det fungerte lenge også. Det nærmeste hjemmelaget kom før hvilen, var da et frispark gikk via Bendik Bye og i stolpen halvveis ut i omgangen.

Fremover var det derimot tynn suppe for TIL, som stilte med Runar Espejord fra start på topp. Et par ikke alt for farlige distanseskudd fra Robert Taylor, var det nærmeste «Gutan» kom.

Så kom en kontroversiell situasjon. Juha Pirinen løp inn i feltet, uten å ha oversikt over hvor han løp. Han krysset løpebane med Aliou Coly og traff KBK-spilleren med hodet tilsynelatende i skuldra inne i feltet, uten at dommer så situasjonen.

TILs første sjanse kom et kvarter før slutt, da Robert Taylors skudd fra god posisjon ble blokkert.

KBK skapte noen sjanser etter det, men det var en kontring rett før slutt, hvor Thomas Amang var i full fart og foran Marcus Holmgren Pedersen, som felte Amang. Dommer valgte å blåse frispark og gi et rødt kort, til tross for at Kent-Are Antonsen var like ved og Amang dermed ikke var klart gjennom og alene med Kongshavn.

Seks minutter på overtid falt imidlertid avgjørelsen. Innbytter Meinhard Olsen ble satt opp ett minutt etter at han kom inn og satte ballen utagbart bak Kongshavn.

TILs beste Gudmud Kongshavn.   Dommer var Kristoffer Hagenes fra Hovding.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde:itromsø