Eliteserien 2019: Viking - Tromsø IL

TIL dro til Stavanger med mål om å følge opp den strålende 5–0-seieren over KBK før landslagspausen, men tapte fortjent 2-1 mot Viking søndag kveld.

Kampens første scoring kom etter 26 minutter etter at TIL mistet ballen på midtbanen. Hjemmelaget fosset fram i angrep, før Zlatko Tripic spilte en pasning til Samúel Fridjónsson. Islendingen curlet ballen på vakkert vis i nettmaskene.

TIL slet lenge med å skape noe som helst, men fikk en gigantisk sjanse like før hvilen. Magnus Andersen svingte kula i boksen med kraft og presisjon og fant pannebrasken til Fitim Azemi. Dessverre for TILs del headet spissen ballen over mål.

Det var mange tøffe dueller i denne kampen, men den mest alvorlige skjedde et kvarter ut i 2. omgang. Anders Jenssen og Kristian Thorstvedt skallet i hverandre etter en hodeduell. Begge blødde kraftig og måtte få behandling. Viking-talentet måtte byttes ut, men Jenssen kom tilbake på banen etter å ha vært en tur i garderoben og fått tørket vekk blodet.

Viking punkterte kampen i det 86. minutt da Fredrik Torsteinbø headet inn 2–0 etter et godt innlegg fra venstre. TIL tente et bitte lite håp da Jostein Gundersen stanget inn reduseringen på overtid, men «Gutan» rakk aldri å stable sammen et nytt angrep og tapte dermed 1–2.

TILs beste var Jacob Karlstrøm.     Dommer var Rohit Saggi fra Drafn.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde itromsø.