Cup NM 2.runde 2019: Melbo IL - Tromsø IL

MkTIL fikk seg en real kalddusj etter 20 minutter i cupen. «Gutan» hadde ikke skapt en eneste sjanse, og det var 3.-divisjonslaget Melbo IL som straffet eliteserielaget med en ball i bakrom som Karl-Christian Karlsen bredsidet i mål i langhjørnet. Sjokket var virkelig og laget fra Vesterålen hadde tatt ledelsen.

Første halvfarlighet hos TIL kom i 27. minutt da Brayan Rojas var på gjennomløp, men costaricaneren ble løpt opp og Melbo fikk avverget til corner.

I 37. minutt skulle det stått 1–1 da Sigurd Grønli plutselig var alene igjennom og bare skulle trille inn utlikningen, men den gikk utrolig nok i stolpen og ut.

Ineffektiviteten fortsatte og på overtid av 1. omgang vendte Brayan Rojas fint, men avslutningen sto ikke i stil, da han blåste ballen over mål fra vel 10 meters hold.

Kun tre minutter ut i 2. omgang var Melbo enorm farlig frempå igjen, da tidligere TIL-spiller Peter Aas kom gjennom i bakrom, men avslutningen gikk like til side for mål. Utrolig nære å doble ledelsen for Melbo.

Men i 57. minutt skulle det endelig lykkes for «Gutan» da en lang femmeter fra Jacob Karlstrøm endte opp hos costaricanske Brayan Rojas, som iskaldt satte ballen i lengste hjørne. Scoringen ble først annullert for offside, men etter diskusjoner i teamet, ble det likevel godkjent da det ikke er offside på spill fra femmeter.

I 76. minutt lykkes det endelig for August Mikkelsen som satt inn 1–2 sikkert etter et nydelig fremspill fra Gamst Pedersen.

Men Melbo hadde ikke tenkt å gi seg. Adrian Pedersen testet skuddfoten etter en retur fra corner i 82. minutt, men skuddet gikk en meter til side for mål.

Men hjemmelaget greide ikke få utligningen i sluttminuttene og TIL rodde til slutt i land seieren og er videre til neste runde i cupen.

TILs beste var Morten Gamst Pedersen..     Dommer var Ali Al Hatam fra Skreia.

Utarbeidet av Per Salomonsen.      Kilde: itromsø.