Cup NM 1.runde 2019: Norild - Tromsø IL

Gutan» hadde ingen problemer med å ta seg forbi Vadsø-laget Norild i 1. runde i cupen. Morten Gamst Pedersen var kaptein for laget da TIL gjestet finnmarkingens hjemplass.

Allerede fra start satte TIL tonen og det tok bare fem minutter før Lasse Nilsen hadde satt inn dagens første. Deretter var Andreas Rushfeldt uheldig og satte ballen i eget nett etter et skudd fra Sigurd Grønli som gikk i stolpen og direkte ut i ham 13 minutter ut i kampen. Brayan Rojas økte minuttet etter, før Tom Kristian Stavseth ga hjemmepublikum noe å juble da han headet inn reduseringen fra vel 14 meter etter 15 minutter.

Kjærgaard scoret så tre mål før halvtimen var gått, blant annet et meget pent frispark fra 25 meter, før Grønli også kom på scoringslisten da han tok straffesparket etter at han selv ble felt, slik at det var 1–7 til pause.

TIL gjorde noen bytter og andreomgang ble på mange måter et pliktløp hvor TIL kontrollerte og scoret én gang ved Mikael Norø Ingebrigtsen, som kunne pirke ballen inn fra kort hold etter godt forarbeid av Marcus Holmgren Pedersen.

Til slutt endte det med en komfortabel 8–1-seier for TIL mot 3.-divisjonslaget.

TILs beste Oliver Kjærgaard.    Dommer var Ola Kellerhals fra Vaulen IL.