Eliteserien 2018: Tromsø IL - Start

Etter fem minutter var Starts Adele Akinyemi på vei alene igjennom mot TILs Gudmund Kongshavn, men et godt returløp av kaptein Simen Wangberg sørget for at han kom opp i Start-spissen og fikk avverget til corner.

I 9. minutt kom TILs første sjanse i kampen da Morten Gamst Pedersen slo en god corner til Kent-Are Antonsen i feltet, men Antonsens avslutning fra vel 10 meter gikk skyhøyt over mål.

I krysstanga og ut

I 11. minutt fikk TIL frispark nesten nede ved dødlinja. I stedet for å slå inn forsøkte Gamst Pedersen en frekk avslutning, som endte i krysstanga og ut (!). Utrolig nære en drømmescoring på Alfheim.

KAMPFAKTA

I 13. minutt ville hele Alfheim ha Damion Lowe utvist. Start-spilleren hadde allerede fått gult kort for en felling på Bakenga i forkant av Gamst Pedersen-frisparket og plantet en albue i hodet på Norø Ingebrigtsen, men dommer Tom Harald Hagen valgte å holde kortet i lomma.

I 23. minutt var TIL nære på igjen da Gundersen traff bra på en heading etter en Gamst Pedersen-corner, men Start-keeper Jonas Deumeland fikk avverget til ny corner.

i 26. minutt fikk Mushaga Bakenga noe heldig med seg ballen, tråklet seg inn i feltet, men fikk til slutt forsøkte blokkert. Nøre på igjen for «Gutan» som tok mer og mer over oppgjøret på Alfheim stadion.

Like etter halvtimen fikk Starts Simon Andreas Larsen gå relativt umarkert opp og heade, men heldigvis for TIL gikk hodestøtet en meter til side for mål.

I 34. minutt fikk hjemmelaget nok en stor sjanse da Antonsen spilte Onni Valakari flott igjennom, men den unge finnen fikk ikke drømmetouch, og måtte vende seg en ekstra gang og dermed ble skuddforsøket avverget.

Kalddusj før hvilen

Så satt den for bortelaget i 41. minutt. TIL var ikke med på notene i det hele tatt da Starts Eirik Wichne slo et kort frispark som ble flikket igjennom fra Tobias Christensen til Herolind Shala, som hadde startet på et løp i bakrom som ikke ble fulgt godt nok. Plutselig var han alene igjennom og Shala trillet ballen iskaldt i lengste hjørne forbi Gudmund Kongshavn. En skikkelig kalddusj for «Gutan» like før hvilen.

En ball som havnet i returrommet til Onni Valakari på overtid var det siste TIL skapte før hvilen, men igjen skjøt finnen milevis over, dermed ebbet det ut i 0–1 til pause.

Kun to minutter ut i 2. omgang var TIL frampå ved Lasse Nilsen, som smalt til fra skrått hold like innenfor Starts 16-meter, men avslutningen gikk rett på Deumeland.

I 59. minutt fikk Bakenga en kjempesjanse, da han plukket opp en retur fra vel to meter og fikk headet på mål, men en kjemperedning av Deumeland gjorde at det ble corner i stedet for mål.

I 63. minutt fikk Start-stopper Simon Andreas Larsen stå umarkert igjen, men nok en gang gikk headingen utenfor stengene, denne gangen over mål.

Doblet ledelsen

I 65. minutt kom Starts andre scoring for dagen. Et frispark ble slått på bakerste stolpe som Afeez Aremu headet inn i feltet, innbytter Mathias Bringaker var sterkest i duell mot Simen Wangberg og prikket inn 2–0 fra kloss hold.

TIL virker rystet av scoringen og klokken tikket ubønnhørlig mot nok et tap for Simo Valakaris mannskap.

Med 12 minutter igjen å spille fikk unggutten Sigurd Grønli sjansen for Mikael Norø Ingebrigtsen.

Og med fire minutter igjen kom utlikningen da Mushaga Bakenga reduserte til 1–2 etter en nydelig stikker fra Sigurd Grønli om trønderen satt iskaldt forbi Deumeland.

Det ble lagt til fire minutter på Alfheim og TIL flyttet opp både Jostein Gundersen og Simen Wangberg på topp i håp om utlikning, men det ble bare nesten for «Gutan», som til slutt måtte konstatere nok et tap i Eliteserien.

TILs beste var Morten Gamst Pedersen.       Dommer var Tom Harald Hagen fra Grue.

Utarbeidet av Per Salomonsen.   Kilde: itromsø.