Eliteserien 2018: Tromsø IL - Stabæk

Kampen var ikke mer enn tre minutter gammel før TIL fikk kampens første store sjanse da Gjermund Åsen ble spilt fri på venstresida og slo hardt inn mot Daniel Berntsen som smalt til fra vel 14 meter en meter over mål. Like etter gikk Stabæk i angrep, men Gudmund Kongshavn var ute og avverget at Franck Boli kom alene igjennom.

Etter 12 minutter fikk Moussa Njie stå umarkert på bakerste, men avslutningen fra Stabæk-spissen gikk på feil side av nettveggen til TILs store lykke.

KAMPFAKTA

I 16. minutt var det åsen som igjen fant en lagkamerat i feltet, men avslutningen til Mikael Norø Ingebrigtsen gikk et par meter til side for mål.

Stor Ingebrigtsen-sjanse

To minutter burde samme mann ha sendt TIL i ledelsen. En frekk ny frisparkvariant der Morten Gamst Pedersen slo til Robert Taylor som på direkten vippet i bakrom og Simen Wangberg stusset ned til Mikael Norø Ingebrigtsen som fra vel syv meter umarkert på halv volley skjøt rett på Stabæk-keeper Robert Sandberg.

Etter den store sjansen var det lite som skjedde før Gudmund Kongshavn igjen var våkent ute og avskjærte en pasning mot Boli for andre gang i kampen i 32. spilleminutt.

Stabæk tok mer og mer over og i 43. minutt ble Simen Wangberg løpt i senk av Boli som avsluttet fra vel 15 meter etter Magnar Ødegaard kom inn i sikring, men skuddforsøket fikk Gudmund Kongshavn slått til corner.

Nære på for Åsen

2. omgang startet med et lite Stabæk-initiativ, men i 55. minutt våknet TIL. Lasse Nlisen dro seg ned til dødlinja med voldsom fart, slo 45 grader perfekt ut til Gjermund Åsen, som fra 10 meter tvang Sandberg ned i en beinparade. Utrolig nære 1–0 til «Gutan».

I 72. minutt gjorde TIL et grep for å forsøke og få med seg mer enn ett poeng. Mushaga Bakenga måtte tusle målløs av banen for 20. gang denne sesongen. Han ble erstattet av Kent-Are Antonsen.

I 83. minutt fikk TIL en ny grei mulighet da Mikael Norø Ingebrigtsen fikk skutt fra vel 14 meters hold fra litt skrå vinkel, men skuddet ble blokkert av en forsvarer.

Med fire minutter igjen på klokka satt Simo Valakari inn sin egen sønn Onni for en sliten Lasse Nilsen.

I 89. minutt var det nevnte Valakari som fikk en mulighet da han brant til fra 18 meter, men markkryperen var litt for enkel å redde for Sandberg.

Dette var for øvrig første målløse kamp på Alfheim siden 29. april i år da TIL spilte 0–0 hjemme mot Kristiansund.

TILs beste Gudmund Kongshavn.       Dommer var Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball.

Utarbeidet av Per Salomonsen.            Kilde itromsø.