Eliteserien 2018: Tromsø IL - Sarpsborg 08

TIL åpnet friskt i årets siste hjemmekamp, den siste i fotballkarrieren til Tom Høgli som fikk tillit fra start på venstrebacken, da Robert Taylor forserte fri langs høyrekanten og slo et godt legg på bakerste mot Mikael Norø Ingebrigtsen som klinket til på hel volley i en Sarpsborg-forsvarer.

Tidlig kalddusj

Men etter kun seks minutters spill kom kampens første mål. En ball ble spilt i bakrom mot Rashad Muhammad. verken Simen Wangberg eller Jostein Gundersen greide å matche Muhammad på farta, og Sarpsborg-spissen rundet en utrusende Jacob Karlstrøm og trillet ballen i åpent mål.

Like etter var det Daniel Berntsen som kom på løp igjennom, han forsøkte å finne Gjermund Åsen på løp, men trønderen misset akkurat på volleyballforsøket.

I 9. minutt var det kun en god avverging fra Jacob Karlstrøm som forhindret 0–2. Jørgen Strand Larsen kom alene igjennom og skjøt mot mål, men Karlstrøm fikk gjort seg stor og slått til corner.

Allerede før kvarteret kom nok en strek i regninga. Jostein Gundersen måtte gi seg. Han ble erstattet av Hans Norbye.

Doblet ledelsen

I 27. minutt burde det stått 1–1 da Gjermund Åsen trådde nydelig igjennom til Daniel Berntsen som fikk mulighet alene med Sarpsborg-keeper Aleksandr Vasiutin fra skrått hold fra vel 10 meter, men skuddforsøket ble reddet og dermed sto det fortsatt 0–1 i snødrevet på Alfheim stadion.

32. minutt gikk det fra vondt til verre da Sarpsborg doblet ledelsen etter te frispark fra Tobias Heintz fra vel 20 meter. Frisparket gikk i muren og forandret retning og i mål bak en utspilt Jacob Karlstrøm på vei motsatt vei.

Like etter pausen var bortelaget nære på å gå opp til 0–3 etter litt rot i TIL-feltet, men «Gutan» slapp med skrekken.

Så i 55. minutt var det fotballkarrieren over for Tom Høgli da 34-åringen gikk av til stående applaus fra hjemmepublikummet. Han ble erstattet av Magnus Andersen.

Klippet og klar for karrierens siste kamp – nå venter nye arenaer for «Super-Tom»

Alene med keeper

I 69. minutt fikk Mikael Norø Ingebrigtsen avsluttet fra utkanten av 16-meteren, men skuddet gikk en meter til side for mål og tiden var i ferd med å renne ut for hjemmelaget.

Samme mann fikk en ny god mulighet fire minutter senere da han headet et perfekt innlegg fra Åsen, men umarkert inne i feltet ikke greide å styre headingen på mål.

I 77. minutt fikk bortelaget en enorm mulighet da Jørgen Strand Larsen kom alene igjennom mot Jacob Karlstrøm, men en flott beinparade av TILs unge keeper sørget for at det ikke sto 0–3.

I 79. minutt gikk Robert Taylor ut. Inn kom Sigurd Grønli.

TIL klarte ikke å legge noe nevneverdig press på bortelaget i sluttminuttene og endte dermed på 10.-plass i årets Eliteserie, for øvrig «Gutan»s beste tabellplassering siden 4.-plassen i 2012-sesongen.

Start tapte mot FK Haugesund og måtte ta det tunge steget ned i 1.-divisjon, mens Strømsgodset endte på 14.-plass og må ut i kvalik.

TILs beste var Jacob Karlstrøm.          Dommer Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball.

Utarbeidet av Per Salomonsen.            Kilde: itromsø.