Eliteserien 2018: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Etter vel et kvarters spill på Åråsen kom kampens første store mulighet da Gudmund Kongshavn var våkent ute og snappet opp et gjennomspill mot Erik Brenden som hadde timet et løp perfekt i bakrom. Kun to minutter senere var Lillestrøm enda nærmere scoring da islandske Arnor Smarason fikk avslutte fra vel syv meter like utenfor femmeteren, men heldigvis for TIL og Kongshavn gikk den harde avslutningen en meter over mål.

TILs første mulighet kom i 22. minutt da Mikael Norø Ingebrigtsen fikk mulighet til å utfordre, men ble drevet ut mot hjørnet av 16-meteren og kun fikk til en løs markkryper rett på LSK-keeper Marko Maric.

KAMPFAKTA

«Gutan» hadde det meste av ballinnehavet i 1. omgang, men slet med å komme til virkelige målsjanser. LSK slet også med å skape sjanser og et skudd fra Ifeanyi Mathew i 36. minutt fra vel 20 meter rett på Kongshavn var det første «Fugla» hadde skapt på vel 20 minutters tid. Like etter fikk Aleksander Melgalvis en gratismulighet på halv volley etter TIL holdt på å rote det til da de skulle spille seg ut fra eget forsvar, men avslutningen fra vel 10 meter gikk milevis over mål.

Ingen av lagene greide å skape noe mer og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0–0 og uten at «Gutan» hadde klart å skape en eneste skikkelig målsjanse.

– De ligger tett og kompakte og det er vanskelig å tre igjennom, men vi må bare fortsette, sa TIL-spiss Mikael Norø Ingebrigtsen til TV-kanalen MAX i pausen.

LSK gikk rett i strupen på TIL og i 49. minutt skulle det stått 1-0! Simen Wangberg skled regelrett og lot Thomas Lehne Olsen og Smarason som kom to mot én. Lehne Olsen avsluttet og Kongshavn gjorde en mesterlig benparade, men returen havnet hos islandske Smarason som smått utrolig fra vel syv meter med en utspilt Kongshavn på bakken og kun Magnar Ødegaard foran målet, blåse returen over mål. Like etterpå kom TIL i angrep, men Ingebrigtsens avslutning fra hjørnet av femmeteren ble blokkert av Stefan Antonijevic.

Kun tre minutter senere var det Fredrik Krogstad som fikk nok en enorm LSK-sjanse, da han fikk en motorvei av plass alene mot Kongshavn, men alene med keeper blåste LSK-spilleren ballen over mål. TIL var regelrett rystet av de gulkledde som kom ut i 100. Påfølgende corner endte hos Daniel Pedersen som i duell med Wangberg headet like over mål.

Så var det TILs tur igjen da Ingebrigtsen skjøt en markkryper på vei mot mål, men Markovic var med på notene og fikk slått til corner.

Avgjort på straffe

Kampen hadde virkelig åpnet seg opp og i 62. minutt var det tidligere TIL-toppscorer og nåværende LSK-toppscorer Thomas Lehne Olsen som testet skuddfoten fra like utenfor 16-meteren, men igjen var Gudmund Kongshavn med på notene.

I 65. minutt var TIL heldige som slapp unna straffe da Simen Wangberg hektet Krogstad i feltet, men enn så lenge var TIL fortsatt det eneste laget i Eliteserien som ikke hadde fått straffe imot seg denne sesongen.

To minutter senere gjorde TIL sitt første bytte for dagen da Daniel Berntsen takket av for å gi plass til Kent-Are Antonsen.

Men det var Lillestrøm som fortsatte å presse på for seieren og i 72. minutt fikk Krogstad avslutte fra vel 11-metersmerket, men heldigvis for TIL like til side for mål.

TILs beste var Onni Valakari.     Dommer var Svein Oddvar Moen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.