Eliteserien 2018: Tromsø IL - Strømsgodset IF

Kampens første store sjanse kom allerede før fem minutter var spilt da Godset-back Stian Ringstad snappet opp en tversoverpasning fra Morten Gamst Pedersen, forserte mot hjørnet av 16-meteren, men heldigvis gikk avslutningen en meter til side for mål i lengste hjørne.Første siden 2016t

Så var det duket for TIL og Runar Espejord kun to minutter senere. Gjermund Åsen dro seg inn i Godsets 16-meter, skjøt knallhardt inn i feltet, der var Runar Espejord frampå og styrte ballen videre i korthjørnet. En skikkelig goalgetter-scoring og Espejords første siden 6. november 2016 – altså første offisielle scoring for A-laget på 521 dager.

Etter 32 minutter burde det stått 2–0 til «Gutan». Runar Espejord slo et nydelig legg på bakerste mot en umarkert Lasse Nilsen som hadde tatt løpet inn i boks, men venstrevingen til TIL klarte ikke å stokke beina og i det han fikk avsluttet fra kloss hold fikk en Godset-stopper blokkert avslutningen.

Doblet ledelsen

Kun tre minutter senere satt den igjen for TIL. Gjermund Åsen var nok en gang servitør med et knallhardt legg langs bakken nok en gang, denne gangen var det Kent-Are Antonsen som var på rett plass til rett tid og plasserte knallhardt og iskaldt i lengste hjørne. 2–0 var et faktum med ti minutter igjen å spille av omgangen.

Det var for øvrig Gjermund Åsens tredje målgivende for sesongen og Kent-Are Antonsens andre mål for sesongen.

Antonsen burde ha scoret sitt andre mål for dagen etter 43 minutter da han ble spilt alene gjennom med keeper etter en strøken langpasning fra Gamst Pedersen. Antonsen rundet keeper, men fikk ballen for langt ut og spilte støttepasning til Espejord som ble forhindret før han fikk avsluttet. Utrolig nære å punktere kampen allerede før pause.

Godset på en sjelden visitt like etterpå var nære på å redusere da Lars-Christopher Vilsvik kom seg fri inne i feltet, men kun fikk til en skikkelig forsvarsavslutning langt over mål. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2–0.

Åsen-trippel

Etter et rolig åpningskvarter på 2. omgang var Espejord nære på å få en tå på ballen og prikke inn 3–0, men det gode legget fra Åsen inn i feltet var akkurat litt for lang for TIL-spissen.

Men TIL var det klart beste laget på Alfheim og i 69. minutt noterte Daniel Berntsen seg for sin første TIL-scoring da han bredsidet inn nok et flott knallhardt leggs fra bakken signert Gjermund Åsen, hans tredje målgivende for dagen under målfesten på Alfheim.

I ren eufori ble TIL litt hodeløse i jakten på 4–0 og lot kun Tom Høgli stå igjen på en corner. Godset tok kontringen og kom fire mot én og Amahl Pellegrino fikk en enkel jobb med å sette inn 3–1 via stolpen og inn i 79. minutt.

I kampens siste spilleminutt fikk innbytter Slobodan Vuk en eventyrlig mulighet til å sette inn 4–1 da han kom alene med Godset-keeper Espen Bygge Pettersen som reddet avslutingen til «Ulven» fra kloss hold.

Dermed ebbet kampen ut i 3–1 og en ny hjemmeseier. Dermed er TIL ubeseiret hjemme i årets sesong, men har tapt begge bortekampene sine.

Seieren tok TIL opp på en 5.-plass på tabellen med seks poeng etter fire serierunder. Neste kamp er borte mot tabelljumbo Stabæk (2 poeng) på søndag.

TILs beste var Gjermund Åsen.       Dommer var Tom Harald Hagen fra Gru IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde: itromsø.