Eliteserien 2018: Tromsø IL - Ranheim

Etter drøyt kvarteret kom TIL til sin første gode mulighet hjemme mot Ranheim da Lasse Nilsen og Gjermund Åsen kombinerte fint, og Nilsen smalt til i nettveggen fra skrått hold i årets første hjemmekamp for «Gutan».

Kun tre minutter senere forsøkte Runar Espejord seg fra vel 20 meter og tvang fram kampens første corner etter en god redning av Ranheim-keeper Even Barli.

TIL-børsen: «Hele Tromsø skal være glad for Rosenborg ikke hentet ham i vinter»

Like etter halvtimen kom kampens første store kontrovers da Lasse Nilsen falt i feltet da han ble hektet i duell med Ranheim-back Aslak Fonn Witry. Hele stadion ropte på straffe, men dommer Kristoffer Hagenes vinket spillet videre.

Ingen av lagene greide å skape noe særlig etter det og kampen ebbet målløst ut til pause.

Kun tre minutter ut i 2. omgang kom årets første hjemmemål for «Gutan». Morten Gamst Pedersen slo en nydelig pasning i bakrom mot Kent-Are Antonsen, som nådde ballen før Ranheim-keeper Barli, stusset ned til Gjermund Åsen, som fra 10 meter for nærmest åpent mål hadde en enkel jobb med å banke inn 1–0. bak en utspilt Ranheim-keeper.

Doblet ledelsen

TIL fortsatte å skape muligheter etter scoringen. Etter 59 minutter smalt Daniel Berntsen til fra vel 20 meter og tvang Barli ut i full strekk.

Så etter 66 minutter var Åsen frampå igjen. En corner fra Gamst Pedersen ble stanget ut og i returrommet fra 15 meters hold, klinket Åsen til fra 15 meter via stanga og inn. 2–0 til TIL var et faktum.

Kun to minutter senere kunne det stått 3–0 da Runar Espejord kom alene med keeper, men Barli gjorde seg stor og fikk reddet skuddet fra vel 10 meter.

TIL fortsatte å kjøre på og få minutter senere ruvet Simen Wangberg høyest på en corner fra Robert Taylor, men headingen ble blokkert på strek.

Første eliteseriemål

Det var i realiteten kun ett lag på Alfheim denne aprilkvelden. Etter 74 minutters spill var det spikeren i kista da Runar Espejord slo knallhardt inn i feltet og Lasse Nilsen møtte ballen og styrte inn sin første eliteseriescoring fra litt over fem meters hold.

Det var det siste Espejord gjorde i kampen. Like etterpå ble Espejord erstattet av slovenske Slobodan Vuk, som fikk det siste kvarteret.

«Ulven»s første

TIL hadde ingen intensjon om å gi seg. I 83. minutt fikk «Gutan» nok en kontring, Åsen spilte igjennom innbytter Mushaga Bakenga, som fikk til en brukbar avslutning som keeper Barli reddet. Returen var mannen med kallenavnet «Ulven», Slobodan Vuk først på, og styrte via keeper Barli og i mål. Den utskjelte millionspissens første offisielle scoring i TIL-drakten var et faktum og 4–0.

Ranheim kom til sin første sjanse i kampen like etterpå og sendte Gudmund Kongshavn på prøve, men TIL-keeperen reddet enkelt.

«Ulven» var sulten og smalt til med nok et skudd på overtid, men denne gangen gikk skuddet fra skrått hold fra vel 10 meter like til side for mål.

TILs beste var Gjermund Åsen.   Dommer var Kristoffer Hagen.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø