Eliteserien 2018: Stabæk - Tromsø IL

TILs poeng betyr at de ikke har tapt på tre kamper. Og alt man egentlig trenger å vite om denne kampen skjedde de første 12 minuttene.

Bare to minutter og 10 sekunder var spilt da Ola Brynhildsen løp fra Jostein Gundersen og sikkert satt ballen i nettet bak Gudmund Taksdal Kongshavn. Dermed har TIL sluppet inn mål før klokka har vist 25 minutter i samtlige tre bortekamper denne sesongen.

I samme situasjon pådro sistnevnte seg en skade som gjorde at han ikke klarte å fortsette. Dermed byttet TIL målvakt etter bare tre minutter. Inn kom Jacob Karlstrøm til sin første eliteseriekamp siden 3. juni i fjor.

Etter en kjip start svarte «Gutan» på best mulig måte. 12 minutter var spilt da Robert Taylor brøt en svak pasning fra Stabæk. Han spilte igjennom Slobodan Vuk som sikkert satt ballen i nettet til 1–1. «Ulvens» andre mål på to kamper.

Ellevill jubel foran TIL-supporterne fulgte i sekundene etterpå for en over snittet glad målscorer.

Flere endringer

For TILs del ble det to sentrale endringer i forkant av dette oppgjøret. Både kaptein Simen Wangberg og viktige Morten Gamst Pedersen var ikke med grunnet skade.

De ble erstattet av Jostein Gundersen og Slobodan Vuk. Sistnevnte gikk inn som spiss og skjøv Gjermund Åsen ned på midtbanen, noe som nevnt betalte seg raskt.

Etter utlikningsmålet var det TIL som var nærmest. Både Runar Espejord og Gjermund Åsen kunne sendt laget i ledelsen på banen de før denne kampen hadde vunnet fem av de seks siste på.

På en brukbar naturgressbane var det nemlig ikke hjemmelaget som førte banespillet. Det var et offensivt og selvsikkert bortelag med fersk selvtillit etter seire mot Ranheim og Strømsgodset.

Ikke før med rundt 10 minutter igjen til pause kom Stabæk med et par farligheter, noe innbytter Karlstrøm greit fikset opp i.

42 minutter var spilt da Vuk var både heldig og god da han fikk ballen alene med Sayouba Mandé. Dessverre for TILs del skjøt han rett på målvakten fra seks meter.

Og det stoppet ikke med det for TIL før dommeren blåste til pause. Mande måtte slå til corner da Lasse Nilsen klinket til innenfor 16-meteren på overtid av 1. omgang.

Roligere etter pause

Karlstrøm måtte tidlig i ilden etter pause. Et hjørnespark endte med en avslutning fra 14 meter. I veien for målet sto TIL-keeperen.

Oppgjøret roet seg etter dette en del, og kampen sto naturlig nok å vippet. Tom Høgli hadde en sterk involvering da han trolig hindret baklengsmål etter 64 minutter.

Målscorer Vuk ble tatt ut til fordel for midtbanespiller Christian Landu-Landu med 17 minutter igjen av ordinær tid. Det betød at Gjermund Åsen ble skjøvet opp i en mer offensiv rolle sammen med Espejord.

Elhadji Mour Samb, som kom inn for Lasse Nilsen tidligere i omgangen, kunne sendt «Gutan» i ledelsen på et innlegg fra Taylor etter 79 minutter. Headingen skled dog av og ut til ingenting.

Inn mot 90 minutter klarte TIL-laget å holde mye i ballen. Et gjennomspill til Runar Espejord kunne blitt farlig. Avslutningen fra skrått hold etter 86 minutter gikk dog i nettveggen.

Dermed har TIL sju poeng på fem kamper, og er på øvre halvdel. Nå venter først Skjervøy i cupen onsdag før to hjemmekamper mot Sandefjord og Kristiansund kommer deretter.

TILS beste var Jacob Karlstrøm.    Dommer var Rohit Saggi.

Utarbeid av Per Salomonsen.         Kilde: itromsø.