Eliteserien 2018: Molde - Tromsø IL

TIL må vente på sesongens første poeng. For andre gang på rad reiser de hjem med tap.

Riktignok ble «Gutan» hardt og brutalt straffet i Molde. Med litt hell og dyktighet kunne de ha ledet før Etzaz Hussain satt inn det første målet til vertene midtveis i første omgang.

– Første omgang var ganske bra, mente Tom Høgli.

– Vi følte at vi hadde kontroll, men vi må være mer forsiktig, sa TIL-trener Simo Valakari til Eurosport.

TILs første sjanse kom ved Daniel Berntsen. Bodø-væringen løp seg fri i feltet, men skuddet gikk i nettveggen.

Like før Molde tok ledelsen kunne Lasse Nilsen ha scoret sesongens første mål. Skuddet gikk like utenfor mål.

De neste ti minuttene handlet om Molde og nevnte Hussain. Midtbanespilleren som gikk sin første kamp for sesongen.

Først tok midtbanespilleren imot ballen på høyresiden av 16-meteren, tok den med seg inn i feltet, før han skrudde ballen i hjørnet.

Sju minutter seinere stjal han ballen fra Morten Gamst Pedersen på 25 meters hold, satt fart inn i feltet og satt ballen i lengste hjørne. Nesten en kopi av den første scoringen.

Samtidig gikk Hussain enkel vei mot mål fordi Simen Wangberg kolliderte med Daniel Chima Chukwu og ble liggende på 16-meteren.

Drømmescoring

TIL kjempet seg inn i kampen tre minutter før pause – anført av dagens to debutanter. Daniel Berntsen fant Robert Tayler. Den innlånte spilleren kjørte først en tunnel på en motspiller før han skrudde ballen opp i krysset.

– En viktig scoring fordi vi fortsatt er med i kampen, slo Høgli fast overfor Eurosport i pausen.

– En stor scoring, mente TILs finske trener i intervjuet med Eurosport.

– En fantastisk scoring, slo den tidligere måljegeren og Molde-trener Ole Gunnar Solskjær fast overfor kanalen.

Like etter scoringen kunne Simen Wangberg ha sørget for 2–2. Men headingen fra kloss hold ble for svak.

Falt i kvalitet

Første del av andre omgang var svak kvalitetsmessig – inntil TIL fikk to-tre gode muligheter midtveis. Først maktet ikke Morten Gamst Pedersen å utnytte et frispark i farlig posisjon. Deretter spilte Gamst'n fri Kent Are Antonsen, men skuddet fra balsfjordingen gikk langt utenfor mål.

Tross et lite Molde-overtak i siste del av kampen nektet til å gi opp. De skapte noen halvsjanser etter kontringer i regi av Daniel Berntsen. Men man kom aldri nærmere en scoring enn en headig like utenfor av Runar Espejord.

Faktisk var det vertene som var nærmest en scoring etter et skudd fra Fredrik Austnes.

Dermed må man tilbake til 2016 for å finne sist TIL tok poeng i Molde (1-1). Sist «Gutan» kunne juble over tre poeng i Rosenes by var så langt tilbake som i 2010.

TILs beste var Daniel Berntsen.      Dommer var Trond Ivar Døvle fra Fjellhamar.

Utabeidet av Per Salomonsen.     Kilde: Nordlys.