Eliteserien 2018: Haugesund FK - Tromsø IL

Det var 25 grader, sol og nydelige spilleforhold da «Gutan» reiste til Haugesund i jakten på sin tredje strake seiere – og andre borteseier for sesongen.

TIL måtte klare seg uten Gjermund Åsen (hamstring) og startet noe overraskende med Kent-Are Antonsen som høyre vingback og flyttet Robert Taylor over på motsatt side.

Etter 12 minutter holdt det på å gå galt for TIL da Christian Landu-Landu mistet ballen og Haugesund kom på kontring tre mot fire, men TIL fikk avverget til slutt da Gudmund Kongshavn var inne og avskjærte bra for andre gang i kampen.

I 21. minutt viste Morten Gamst Pedersen klasse da han elegant dro av en Haugesund-forsvarer og drev inn mot motstanderens 16 meter, men dessverre for TIL ble skuddforsøket blokker.

Så glapp det i det 30. minutt, på kampens første virkelige store sjanse. Frederik Gytkjær fikk komme inn i rommet mellom Wangberg og Gundersen. Dansken kom litt skrått på, men fikk avsluttet forbi Kongshavn. Der kom Kent-Are Antonsen på løp inn og var uheldig og satt ballen i eget mål.

Utrolig tungt for TIL, som til da hadde gjort en meget god figur og så ut til å kontrollere kampen bra defensivt, uten å skape de store sjansene selv.

I 37. minutt vartet Kongshavn opp med en god redning etter et skuddforsøk fra 18 meter, som forhindret 2–0.

Simen Wangberg fikk til en heading mot mål etter corner i 42. minutt, men headingen gikk en halv meter over mål.

TIL greide ikke skape noe særlig mer og dermed gikk lagene til pause på 1–0 til hjemmelaget.

Ranheim fikk det vondt i nord: Kontret i senk av Bodø/Glimt

I starten av 2. omgang fikk Haugesund nok en stor sjanse til å doble ledelsen, men skuddforsøket fra vel 8 meter ble blokkert, og påfølgende situasjon avblåst for offside.

Få sjanser

TIL slet fortsatt med å skape sjanser og Simo Valakari så seg nødt til å gjøre grep fra benken. I 58. minutt ble Runar Espejord tatt av banen. Inn kom Lasse Nilsen som hadde vært småsyk i dagene fram til kamp og dermed startet på benken.

TIL kjempet seg inn i kampen og i 70. minutt fikk Landu-Landu avslutet fra vel 10 meter, men skuddet ble blokkert. Det begynte å haste for «Gutan» om de skulle få med seg noe fra kampen, mens Haugesund forsvarte seg godt.

I 75. minutt spilte Bakenga fint igjennom til Landu-Landu på løp i det som skulle vært en stor målsjanse, men midtbaneterrieren til TIL snublet på vei igjennom og dermed endte det i stedet med et utspill.

I 81. minutt brystet Landu ned til Antonsen, som smalt til fra 15 meter på halv volley, men to meter over mål.

I jakten på en sen utlikning hev Simo Valakari inn Slobodan Vuk i det 86. minutt for kaptein Simen Wangberg.

TIL fortsatte å presse på hele kampen ut, men det ville seg ikke for «Gutan» og Haugesund fikk rensket unna det som kom. Dermed endte det med nok et bortetap og TILs begredelige bortestatistikk fortsetter.

TILs beste var Gudmund Taksdal Kongshavn        Dommer var Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball.

Utarbeidet av Per Salomonsen.     Kilde: itromsø.