Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Rosenborg BK

Magnus Andersen scorer i det tredje minutt.

TIL hadde et perfekt utgangspunkt foran søndagens viktige hjemmekamp.

Sandefjord, Start og Mjøndalen hadde alle tapt sine kamper og det betydde at Bård Floviks mannskap kunne kare seg opp til sikker plass på tabellen med tre poeng hjemme mot serieleder Rosenborg.

Drømmeåpning

TIL fikk en alle tiders start på kampen like etter to minutters spill da en perfekt slått corner fra Gjermund Åsen fant Magnus Andersen inne i feltet.

Øksfjordingen stanget ballen kontant i mål på første stolpe og sendte «Gutan» til himmels.

Andersen reddet poeng borte mot Rosenborg på Lerkendal i vår og var også kampens eneste målscorer sist lagene møttes på Alfheim i 2013 (1-0 journ.anm.), da Andersen scoret kampens eneste mål.

Farligheter

TIL gikk rett i strupen på serielederen og festet tidlig grep om kampen, men etter 13 minutter fikk Rosenborg sin første sjanse i kampen da Pål André Helland kom alene igjennom.

Heldigvis for «Gutan» var avslutningen altfor svak og gikk et par meter til side for mål.

Etter 29 minutter var kaptein Simen Wangberg nære på å doble ledelsen for hjemmelaget.

En ny godt slått corner fra Gjermund Åsen fant TIL-kapteinen i feltet, men headingen gikk like til side for mål.

Kampen bølget fram og tilbake og etter 34 minutter forsøkte Helland seg igjen for bortelaget, men avslutningen fra vel 20 meter, gikk like til side for mål.

Minuttet senere var det Kent-Are Antonsen sin tur å prøve seg. TIL-backen forsøkte seg fra vel 28 meter på frispark, men den harde markkryperen gikk også til side for mål.

Etter 37 minutter burde det ha stått 2-0. Magnus Andersen gikk på et nydelig soloraid forbi tre Rosenborg-spillere, slo 45 grader inn til Christian Landu-Landu, som ikke greide å få kontroll på ballen og til en skikkelig avslutning før forsvaret fikk kommet tilbake og blokkert.

Like før pause var også Marcus Hansson nære på for «Gutan». Svensken ble spilt fint igjennom av Hans Norbye og fikk til en bra avslutning fra 17 meter, som RBK-keeper André Hansen slo til corner.

Tabbe og dommerfeil

TIL leverte en nærmest prikkfri 1. omgang, men så gikk det galt, som så mange ganger tidligere i sesongen.

Christian Landu-Landu spilte et langt tilbakespill til keeper Pål Vestly Heigre som brukte litt for lang tid med ballen og skjøt i Alexander Søderlund og i mål.

Hele Alfheim så at ballen ble skutt i hånda på Rosenborg-spissen og i mål, men målet ble godkjent og dermed tuslet lagene inn i garderoben på stillingen 1-1, til voldsom pipekonsert fra hjemmepublikummet på bakgrunn av den kontroversielle scoringen.

Vestly Heigre var i hvert fall ikke i tvil om at scoringen burde ha vært annullert.

– Ja, helt klart. Jeg skyter ballen i hånda på han. Det er hands, sa Pål Vestly Heigre til TV 2 i pausen.

Sjanser i begge ender

Rosenborg fortsatte der de slapp i 1. omgang og hadde et par farlige hodestøt i starten av 2. omgang, men som ikke endte med mål.

TIL var ikke i nærheten av å ha samme presset som de hadde i starten av kampen.

Men etter 54 minutter forsøkte Gjermund Åsen et spektakulært brassespark, men et tigersprang av André Hansen sørget for at det fremdeles sto 1-1.

Fire minutter senere var Andersen nær på å servere igjen, men Zdenek Ondraseks avslutning var altfor svak. Der burde tsjekkeren ha sørget for 2-1.

Minutter senere var det Ondrasek som fant Andersen, som smelte til, men heldigvis for bortelaget ble skuddet med retning mot mål, blokkert.

TIL virket slitne og etter 74 minutter holdt Pål André Helland på å sende Rosenborg i ledelsen med et godt frispark som Heigre slo ut til corner.

Kampen bølget fram og tilbake og etter 81 minutter var Hans Norbye nære på for TIL, da han dro seg forbi tre Rosenborg-spillere med den voldsomme farten sin, men Hansen fikk avverget skuddet fra 17 meter. Returen forsøkte Ondrasek å chippe over fra skrått hold, men igjen ble det avverget.

Strafferedning

Men så holdt alt på å gå galt for TIL i sluttminuttene.

I 87 minutt felte Magnar Ødegaard Morten Gamst Pedersen på klønete vis.

Dommeren pekte korrekt på 11 meters merket, men Pål André Hellands straffe nede i høyre keeperhjørne, ble på mesterlig vis reddet av Pål Vestly Heigre.

Dermed gjorde han opp for tabben i 1. omgang og ble dermed helten som berget ett poeng.

TILs beste var Magnus Andersen.      Dommer var Martin Lundby fra Bøverby IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen.       Kilde:itromsø.