Tippeligaen 2015: Tromsø IL - Odd Grenland

TIL-jubel etter scoring.

Tromsø hadde ledelsen, men Odd sikret uavgjort. Espen Ruud skrudde ballen rett i mål, bare forlenget videre av keeperhanskene til TIL-keeper Pål Vestly Heigre, og berget 2-2 for Odd i en kamp som TIL ledet to ganger. I en hendelsesrik første omgang på Alfheim gikk "Gutan" til pause med ledelse 2-1 etter en praktkontring hvor Zdenek Ondrasek serverte ballen på sølvfat til Magnus Andersen.

Sjokkstart.

Før dette hadde kampen sett to scoringer før publikum knapt hadde satt seg: Remi Johansen ga TIL ledelsen etter kun tre minutter da hans skudd føyk opp i vinkelen via et Odd-bein. Dette var den første scoringen på 19 eliteseriekamper for ringvassøygutten, som scoret 10 mål på 20 seriekamper i 1.-divisjon i fjor.

Men gleden ble kortvarig - som så ofte før på Alfheim denne sesongen. I lagets to siste hjemmekamper mot Vålerenga og Odd i dag har "Gutan" tilsammen tatt ledelsen fem ganger - og hver eneste gang har motstanderlaget slått tilbake. Så også to ganger i dag, og først allerede etter syv minutter da Chukwuma Akabueze var først på returen til Heigre etter en heading fra Oliver Occean.

Temperatur

I andre omgang ble altså Espen Ruuds innoverskrudde corner den eneste nettkjenningen. Det er andre gang i år at en spiller noterer seg scoring direkte fra corner mot TIL. De siste 45 minuttene ble preget av mye dueller og høy temperatur på banen, og fem spillere kom i dommerens bok med gule kort. TILs Remi Johansen må stå over bortekampen mot Rosenborg neste helg etter å ha pådratt seg sesongens tredje gule kort.

Det ble en sjansefattig omgang, hvor Pål Vestly Heigre rettet opp noe av inntrykket etter cornerfadesen med en fin fotparade da Jone Samuelsen fikk den største sjansen til å avgjøre kampen tre minutter før full tid.

Dermed venter "Gutan" fortsatt på sin første hjemmeseier i eliteseriecomebacket, og blir liggende under streken med fattige fem poeng etter ti serierunder. Odd inntar en foreløpig femteplass med 16 poeng etter 10 kamper.

TIL beste var Zdenek Ondrasek.      Dommer var Tom Harald Hagen fra Grue.

Utarbeidet av Per Salomonsen.    Kilde:itromsø.