Tippeligaen 2015: Sandefjord - Tromsø IL

Jonas Johansen reddet TIL med scoring ett minutt på overtid.

Overtidsscoring reddet poeng til "Gutan"

Med åtte minutter igjen å spille kom Jonas Johansen (30) inn. Da alt håpet om poeng virket å være ute var han på rett stede til rett tid og sørget for poeng.
Det ble en høydramatisk avslutning på bunnkampen mellom Sandefjord og TIL.

Ti minutter før full tid satt Erik Mjelde et frispark fra 18 meter rett i mål.

11 minutter senere, ett minutt på overtid sørget TILs superinnbyttere for balanse i regnskapet og poengdeling.

Zdenek Ondrasek dro seg forbi på siden, slo inn i feltet, der den ene innbytteren Mikael Norø Ingebrigtsen stanget mot mål. Keeper Jakob Busk Jensen måtte gi retur og der var ringreven Jonas Johansen på rett sted til rett tid og sørget for 1-1 og poengdeling.

– Jeg synes vi er bra, vi er konsentrerte store deler av kampen, men jeg synes scoringen kommer lovlig sent, sier TIL-trener Steinar Nilsen til Cmore etter kampen.

Treg åpning

Det ble en treg åpning i 24 graders varme på Komplett Arena da tabelljumbo Sandefjord tok imot TIL. Ingen av lagene skapte noe det første kvarteret, men i 16. spilleminutt kom Pål Alexander Kirkevold alene igjennom.

Fra skrått hold fra vel syv meters distanse smalt han til mot mål, men en god redning av Pål Vestly Heigre sørget for at det sto 0-0.

Sandefjord festet litt mer grep etter det, uten å produsere noe stort mer enn halvfarligheter og nesten-sjanser helt til Kirkevold igjen smalt til. På et frispark fra vel 25 meter, som gikk knallhardt gjennom muren, sørget et tigersprang fra TIL-keeper Pål Vestly Heigre for at det sto 0-0 til pause etter at «Gutan» med nød og neppe fikk avverget på returen.

TIL hadde til gode å skape en eneste kvalifisert målsjanse i 1. omgang, men kunne altså gå til pause på stillingen 0-0.

Nære på igjen

2. omgang startet som de første 15 av 1. omgang hadde gjort, men så smalt det igjen fra Sandefjord da Jean Alassane Mendy steg alene opp til værs etter 60 minutters spill. Heldigvis for TIL gikk headingen til side for mål.

I 68. minutt kom Remi Johansen inn for Lasse Nilsen og fire minutter senere satt han ballen imål på retur, men scoringen ble vinket av for offside.

Remi Johansen ble far for første gang til ei lita jenta klokken 09.45 lørdag formiddag og nådde å være både høyt og lavt før kampen.

– De siste 24 timene har vært ganske spesiell. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det var helt fantastisk, men nå er jeg her og full fokusert på kampen, sa Johansen før kampen.

Johansen kunne fått den ultimate nedturen, men hans navnebror Jonas, som også ble far, 18. mai i år, sørget for at begge Johansen-fedrene og resten av TIL-laget hadde noe å juble for alikevel."

Jonas Johansen reddet TIL med en scoring ett minutt på overtid. Her feirer han sammen med stortalentet Mikael Norø Ingebrigtsen. Foto: Scanpix